04 / 05 / 2024

küçükarmutlu yolu

küçükarmutlu yolu

Toprak ve tekstilin bir araya geldiği özel istinat duvarı teknolojisini Türkiye'ye getiren Geoduvar'ın ortağı Şükrü Tırnaklı, betona göre yüzde 50 ucuz olan ürünün çevre dostu olduğunu söyledi.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Tanzanya'da 2 milyar dolarlık demiryolu projesine imza atıldı!

Tanzanya'da 2 milyar dolarlık demir yolu projesine imza atıldı. Törene Ulaştırma Bakanı ve birçok bakan katılım sağladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde köprü yolu kuruluyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kabloların montajı sürerken, Gelibolu Sütlüce'deki şantiye alanına gelen tabliye bloklarının sayısı 23 oldu.

Rize'de heyelan nedeniyle 4 ev boşatıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelanda köy yolu ulaşıma kapandı, 4 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize'de sağanak yağış nedeniyle 4 bina boşaltıldı!

Rize'de etkili yağış nedeniyle bazı yollarda çökmeler oldu. Şehirde 45 köy yolu kapanırken, Güneysu’ya bağlı Başköy ile merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde 4 bina tahliye edildi...

Malezya'nın 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi!

Malezya ve Çin İletişim İnşa Şirketi arasında imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi. Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

Antalya Serik'e 90 milyon TL'lik yatırım!

Anltaya Serik’te 90 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Boğazkent Güreş Eğitim Tesisi, Belek Mesire Alanı ve Kayaburnu-Eskihöyük-Tekke-Çakallık Mahalle Yolu açıldı.

Demir İnşaat 2 bin konut inşa edecek!

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı, satışlara KDV muafiyeti geldi. Kamudan gelen destekle harekete geçen Demir İnşaat yabancılara Türkiye’den ev satmak için yurtdışı atağı başlattı.

Greenist’ten sürpriz yüzde 12 bahar indirimi!

Şehirden uzaklaşmanın en kısa yolu Greenist’te bahar indirimle geldi. Greenist, metrekaresi 5 bin 30 TL’den başlayan fiyatlarla kat bahçeli ya da dubleks bir eve kolaylıkla kavuşma olanağı sunuyor.

Konya Emirgazi’ye 8,1 milyon liralık yol yatırımı!

Konya genelinde mahalleri birbirine bağlayan yollarda asfalt çalışmaları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Emirgazi İlçesi’ne 8,1 milyon liralık mahalle yolu yatırımı gerçekleştirdi.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Sarıyer Küçükarmutlu riskli alan kararının iptali için dava açıldı!

Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen FSM Küçükarmutlu’da vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptıkları itirazdan sonra bu kez de kararın iptali için mahkemeye başvurdu

küçükarmutlu yolu Haberi

küçükarmutlu yolu
Evinizin etrafında, otoyollarda, köprü ve viyadüklerde depreme dayanıklı ve bitkilerle çevrilmiş yeşil duvarlar görmek bir hayal gibi geliyor. Ancak Geoduvar firmasının ortağı Şükrü Tırnaklı, Amerikan karayollarının 30 yıl önce geliştirdiği teknoloji ile bunun mümkün olduğunu ifade ediyor. "Geotekstil" adı verilen özel malzemeyle donatılandırılmış toprakla istinat duvarları inşa ettiklerini belirten Tırnaklı, Türkiye'ye bu teknolojiyi ilk getiren firma olduklarını ve karayollarındaki uygulamaların ardından Ikea binası, Kiptaş konutları gibi ticari projelerin de teknolojiye ilgi gösterdiğini belirtti.

Küçükarmutlu yolu-Baltalimanı-TEM Otoyolu bağlantısının 23 metre yüksekliğindeki istinat duvarını şu anda bu yöntemle inşa ettiklerini anlatan Tırnaklı, yeni Ali Sami Yen Stadyumu inşaatı için de girişimde bulunacaklarını söyledi. Tırnaklı Sinpaş'ın şu anda dört projesini birden sürdürdükleri ifade etti. Geotekstil sistemlerinin betonarme...