05 / 05 / 2024

Küçükçekmece dolgu arazi

Küçükçekmece dolgu arazi

Olası bir deprem durumunda en riskli bölgelerden biri olan Küçükçekmece Gölü kenarındaki dolgu araziye imar izni verildiği ve projeye çok kısa bir zaman içerisinde başlanacağı açıklandı.

Küçükçekmece'de bir milyon metrekarelik alan imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının İstanbul Küçükçekmece Gölü kıyısındaki bir milyon metrekarelik bölgenin yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını yok saydı. Planla dev arazi imara açıldı. 

Büyükçekmece'de imar barışı fırsatçılığı!

Büyükçekmece'de bir vatandaş imar barışı kapsamında hazineye ait arazide konutu olduğunu belirterek Yapı Kayıt Belgesi aldı. İddialara göre, vatandaşın arazi üzerinde konutu olmadığı ve araziyi başka birine kiraladığı belirtildi.

Büyükçekmece'deki 130 dönümlük arazi Galatasaray'a tahsis edildi!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Galatasaray'a 130 dönümlük arazi tahsis edildi. Sarı-kırmızılı kulübe tahsis edilen arazi için imza töreni yapıldı...

TOKİ'den Küçükçekmece'ye yeni proje!

TOKİ’nin İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerini yenileme çalışmalarına finansman oluşturmak için Bathonea antik kentinin de yer aldığı Küçükçekmece Gölü kıyısındaki 1 milyon 783 bin metrekarelik arazi imara açıldı.

Büyükçekmece'deki Albatros arazisinin ihalesi 11 Nisan'da!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece'deki Albatros arazisi yeniden ihale edilecek. İhalesi 11 Nisan 2017 tarihine ertelenen arazi 160 milyon TL'ye satılıyor.

Büyükçekmece sahilindeki pazar yerine Danıştay kararı!

Danıştay 8'inci Dairesi, Büyükçekmece sahilindeki dolgu alanının İSPARK tarafından pazar yeri olarak işletilmesini hukuka uygun bulmadı. Vatandaşlar, sahildeki yürüyüş yollarının pazara dönüşmesinden rahatsızdı.

Türkiye Finans Bankası'nın Büyükçekmece'deki arazisine imar izni verildi mi?

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ipoteği altında bulunan Büyükçekmece’deki bir arazi için istenen imar değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun bulunmadı. Büyükçekmece’deki 6 dönümlük araziye gökdelen yapacaktı...

Büyükçekmece Toskana Orizzonte'da 625 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

ARIKAN Yapı ile Emaar Türkiye, Büyükçekmece'de 1068 dönüm arazi üzerinde kurulan Toskana Vadisi'nin üçüncü fazını görücüye çıkardı.

1985 yılında Marmara'nın en büyük yat limanı Büyükçekmece'de inşa ediliyormuş!

1985 yılında Büyükçekmece'de Marmara'nın en büyük yat limanı inşa edilyormuş. 30 yat kapasiteli olarak inşa edilen liman, 630 milyon liraya mal olacakmış. Dolgu işlemlerinin sürdüğü liman 1987 yılında tamamlanacakmış.

Büyükçekmece'ye enerji parkı kuruluyor!

Büyükçekmece Belediyesi, Karaağaç Mahallesi’nde kuracağı “Güneş enerjisi Parkı” ile hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de ek gelir elde edecek . enerji parkı yaklaşık 85 dönüm arazi üzerine kurulacak

Büyükçekmece'de satış memurluğundan 4 milyon TL'ye villa, baraka, arazi!

Büyükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Büyükçekmece'de yer alan 5 gayrimenkulü 4 milyon 29 bin 263 TL'den satışa çıkarıyor. Gayrimenkuller; villa, baraka ve tarım arazisi olarak belirlendi.

1953 yılında Büyükçekmece'de göl kenarında 9.410 dönüm arazi satılacakmış!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında, Büyükçekmece'de -bugün mahalle ismi olarak yaşayan-, 9 bin 410 dönüm arazisi olan Eskice Çiftliği, dönümü 100 liradan 941 bin liraya satılacakmış.

Küçükçekmece'de dolgu araziye 40 metrelik bina!

Olası bir deprem durumunda en riskli bölgelerden biri olan Küçükçekmece Gölü kenarındaki dolgu araziye imar izni verildiği ve projeye çok kısa bir zaman içerisinde başlanacağı açıklandı.

Küçükçekmece dolgu arazi Haberi

Küçükçekmece dolgu arazi

Günlerdir istanbulluların dikkatini çeken Kiiçükçekmece Gölü kenarındaki gizemli yapının sırrı kısa zamanda ortaya çıktı. Olası bir deprem durumunda en riskli bölgelerden biri olan Kiiçükçekmece Gölü kenarındaki dolgu araziye imar izni verildiği ve projeye çok kısa bir zaman içerisinde başlanacağı açıklandı. 


İstanbul Kiiçükçekmece Gölü kenarında yapılması planlanan 40'ar metrelik 10 binanın tanıtımı amacıyla kurulan kırmızı renkteki yapılar yeni bir "proje" krizi yarattı. 


Belediye yetkilileri kurulan yapıların bir süre sonra söküleceği ve sonrasında yeni binaların yapımının başlanacağını belirtti. 

'MÜHENDİSLİK DEVRE DIŞI' Gölün hemen yanındaki dolgu araziye kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar izni verildi. 


TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe Küçiikçckmece Gölü kenarında başlanacak yeni projeyle ilgili Aydınlık'a konuştu. Kentleşmenin nasıl olacağının değil istenilen yapının yaptırılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Gökçe, "Bilim...