09 / 05 / 2024

kudüs tarihi yapı

kudüs tarihi yapı

Osmanlı Döneminde Kudüs Sempozyumu 29-30 Nisan'da gerçekleşecek. Toplantıda Küdüs'ün mimari yapısı ve tarihi konuşulacak.

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Hamas'tan Doğu Kudüs'te Yahudiler için yeni konut inşasına tepki!

Hamas Hareketi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 108 yeni konut yapılması planının onaylanmasını, "kolonyal genişleme planlarının uygulanması" şeklinde nitelendirdi.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

İsrail belediyesi, Doğu Kudüs'te 30 Filistinliye yıkım tebligatı gönderdi!

Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'nde yaşayan 30 Filistinliye ev ve yapılarının yıkılacağını bildiren tebligatlar yolladı.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yıkımları devam ediyor!

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 6 ev ve bazı yapılar İsrail güçleri tarafından "ruhsatsız" gerekçesiyle yıkıldı...

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinli aileye ait yapıları yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde Filistinli aileye ait olan bir ev ile depo İsrail güçleri tarafından yıkıldı

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

kudüs tarihi yapı Haberi

kudüs tarihi yapı

İslam, Musevilik ve Hristiyan dünyanın en eski şehri Kudüs, Osmanlı himayesine girişinin 500’üncü yılında bir sempozyumla anlatılacak. ‘Osmanlı Döneminde Kudüs’ başlıklı sempozyum Kudüs’ün bilinmeyenlerine ışık tutacak. Uluslararası Sempozyum Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kudüs Platformu, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Toplantılarda Osmanlıların Kudüs’e hizmetleri, Kudüs’te Osmanlı idaresi, Üç dinin birlikte yaşam tecrübesi, Vakıflar, eğitim kurumları gibi pek çok konuya değinilecek. 12 farklı ülkeden 35 Kudüs uzmanı toplantıya katılacak. 400 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan şehrin tarihi, sosyal ve siyasi yapısı, uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. Sempozyum koordinatörü, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Tomar ile kadim kentin tarihine ilişkin bilinmeyenleri konuştuk.


Osmanlı’nın Kudüs’e bıraktığı en büyük miras nedir?

Aslında surları, külliyeleri, camileri, medreseleri...