02 / 05 / 2024

kula evleri restore mi edilecek

kula evleri restore mi edilecek

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

Kula Beyler Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kula'nın tarihi özelliğini en iyi yansıtan evlerin kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

İtalya'da "Sicilya'nın Balkonu" olarak bilinen Troina kasabasında 1 euro (8.47 TL) fiyatla evler satışa sunuldu. Bölgenin popülasyonunu artırmak için atılan adımdaki tek koşulu evleri restore etmek.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ereğli Mahallesi'ndeki tarihi yapıları restore ediyor.

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

kula evleri restore mi edilecek Haberi

kula evleri restore mi edilecek


Kula'daki tarihi evleri turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de ilçe ziyaretinde Kula tarihi ve kültürüne ışık tutacak bu evleri ziyaret etti ve restorasyon aşamaları hakkında açıklamalar yaptı.


Kentteki Ehsanlar Evi, Ali Dedeler Evi, Dr. Aris Evi, Kaçıklar Evi, Beyler Evi ve Eski Hastane; Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle turizme kazandırılıyor. Beyler Evi ve Eski Hastane’de restorasyon çalışmaları tamamlandı. Diğer evlerde ise çalışmalar son sürat devam yürütülüyor. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de ilçe ziyaretinde, tarihi evleri ziyaret etti.  Kula’daki tarihi yapıların geleceğe taşınması adına bu çalışmaların yapıldığını belirten Açıkdil, Kula’nın gezi rotasında ziyaret edilmesi gereken önemli noktalardan biri olduğunu söyledi. Kula’daki bu mirasın geleceğe...