02 / 05 / 2024

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

İtalya'da "Sicilya'nın Balkonu" olarak bilinen Troina kasabasında 1 euro (8.47 TL) fiyatla evler satışa sunuldu. Bölgenin popülasyonunu artırmak için atılan adımdaki tek koşulu evleri restore etmek.



İtalya’nın Sicilya Adası’nın Troina kasabası, satışa sunulan evleriyle Avrupa’da gündeme oturdu. Sözcü'de yer alan habere göre; İngiliz basını, Kovid-19 salgını sebebiyle aylardır evlerinde kapalı kalanlar için güneşli bir Akdeniz kasabasına yerleşme fikrini gündeme getirdi. 

“Sicilya’nın Balkonu” olarak da isimlendirilen Troina’nın giderek nüfusunun azalması ve bölgenin sessizliğe gömülmesi üzerine Belediye Başkanı Sebastiano Fabio Venezia harekete geçti. Evleri 1 euro’dan (8.47 TL) satışa sunan Başkan Venezia, tek koşul olarak restorasyon yapılmasını gösterdi.

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

212 BİN TL RESTORASYON DESTEĞİ

Bu konuda da alıcıya destek sözü veren Venezia, evin yenilenmesi için 22 bin sterlin (212 bin TL) kaynak sağlayacaklarını belirtti. 4 bin 385 sterlin (42 bin TL) depozito ödeyecek olan kişiler, restorasyonu sona erdikten sonra bu ücreti geri alacak.

Restorasyon işleriyle uğraşmak istemeyenler için de seçenekler bulunuyor. Buna göre oturulacak durumda olan ve restore edilme koşulu olmayan evleri almak isteyenler ise 8 bin 800 sterlini (85 bin TL) gözden çıkaracak.

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

4 BİN HEKTARLIK ORMAN

Muhteşem dağ manzaraları ve 4 bin hektarlık bir orman etrafına kurulu kasaba, yeni ev sahiplerine ata binme ve doğa yürüyüşleri gibi imkanlar da sunacak. 

Dünyanın en ucuz evleri burada!


Geri Dön