15 / 05 / 2024

kula jeoparkı nerede

kula jeoparkı nerede

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Kula Jeoparkı turizme kazandırılacak!

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

İzmir Kula, jeopark turizmine açılacak!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor

Tarihi Kula Evleri restore edilecek!

Yatırımlara devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’yı turizm merkezi yapacak Jeopark Müzesi Projesi’ne yönelik başlattığı çalışmalarının ardından, Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonu için de düğmeye bastı

Kula Volkanik Jeoparkı kapılarını açtı!

Kula Volkanik Jeoparkı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Peribacalarını görmek için Kapadokya'ya kadar gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın bir turizm merkezi haline geleceğini belirtti.

Dünya'nın en önemli 100 jeoparkından biri Türkiye'de!

Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi. Manisa'daki Kula Volkanik Jeopark Alanı, UNESCO ve Avrupa Jeoparklar Ağı tarafından dünyanın 99. jeopark alanı olarak tescillendi.

kula jeoparkı nerede Haberi

kula jeoparkı nerede

 İtalyanların efsanevi mekânları Etna ve Vezüv yanardağına Konya’dan rakip geliyor. Türk yanardağları turizme açılıyor.

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor. Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağına hazırlandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye sahip olduğu sönmüş volkanlarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir Yanardağın tüm evrelerini incelemek, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmek veya hobi olarak doğa turları yapmak isteyen herkesi Kula'ya bekliyoruz. Jeoparkımız’a turistleri çekmek ve bu potansiyeli değerlendirmek için kapsamlı bir marka şehir çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin deniz-kum-güneş eksenli turizmin yanı sıra katma değeri daha yüksek olan kültür...