02 / 05 / 2024

Kula Jeoparkı turizme kazandırılacak!

Kula Jeoparkı turizme kazandırılacak!

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tarihi milyonlarca yıl önceye dayanan Kula Volkanik Jeoparkı’nda incelemelerde bulundu. Kula’nın turizm açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 99 jeoparkından biri olan Kula Volkanik Jeoparkı için Manisa Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Kula Jeopark alanında bizzat sahaya inerek incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jeopark alanıyla ilgili olarak Kula Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş'ten brifing aldı. Daire Başkanlarıyla birlikte sahaya inen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da eşlik etti. İlk olarak Kula merkezine iki buçuk kilometre mesafede bulunan ve içerisinde yürüyüş yolları ve Kula Divliti’nin yer aldığı alan gezildi. Burada günümüzden yaklaşık 1 Milyon 200 bin yıl önce faaliyetine başlamış ve 12 bin yıl önce de faaliyetine son vermiş Kula Divliti’nin geride bıraktığı lav akıntısı ve bu akıntının oluşturduğu yer şekilleri incelendi. Daha sonra 2 Bin 500 yıl önce yapılmış olan ve sayıları 500'ün üzerinde olan kaya mezarlarının bulunduğu alan incelendi. Kaya mezarlarının ciddi bir çalışma ile gün yüzüne çıkartılarak sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmanın şart olduğunun altını çizdi.

Daha iyi bir konuma gelmesi için çalışacağız

Son olarak Kula Peribacaları alanında incelemelerde bulunan heyet, 137,5 hektar alana yayılmış, Türkiye'nin 107 Tabiat Anıtı’ndan bir tanesi olan ve doğal sit alanı ilan edilen peri bacalarına hayran kaldı. Yaptığı inceleme gezisi hakkında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kısıtlı vaktimizde sadece çok küçük bir kısmını gezebildiğimiz Kula ve Kula Jeopark alanımızın içerisinde ciddi miktarda değer bulunmaktadır. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz. Özellikle Kula Jeoparkı için belirli ve sistematik bir çalışma içerisindeyiz. Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun ile ortak yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini yakında toplamaya başlayacağız” dedi.

Turizme kazandırılabilir

Turizm noktasında geri kalmış Kula için çalışacaklarını ve Kula'yı marka kent yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, “Özellikle elimizde halihazırda bulunan değerleri kullanarak bile ciddi bir potansiyel oluşturulabilir. Jeotermal turizmden jeopark turizmine, inanç turizminden kültürel turizme kadar pek çok kalemde alanımız var. Bu alanlar iyi bir değerlendirme ve reklam ile ciddi bir sektör haline getirilebilir. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün bizlere ciddi destek vermektedir. İlerleyen zamanda da bunu Kulalı hemşerilerimiz daha iyi göreceklerdir. Özellikle Kula Evlerinin restorasyonu noktasında ilk adımlar atılmış ve Beyler Evi restorasyonu başlamıştır. 1 Milyon 205 bin Lira ihale bedeli ile yenilenen Beyler Evi Kula'ya yeniden kazandırılıyor. Diğer taraftan ise evler kamulaştırılarak restorasyon çalışmaları devam ediyor” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön