18 / 05 / 2024

Kula Jeoparkı projesi

Kula Jeoparkı projesi

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

TOKİ Manisa Kula'da 608 bin TL'ye 2+1!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Manisa projelerinin detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Manisa Kula projesinde kaç adet konut yapılacak, Kula TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Kula 2022 ucuz konut projesi...

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa Kula'nın altyapı sorununa neşter!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula’da ana kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor. 95 Mahalle Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda Başıbüyük, Dereköy ve Saraçlar’da toplam 17 bin metre kanalizasyon hattı döşeniyor.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Manisa Kula'ya yeni terminal yapılacak!

Manisa'nın Kula Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacağı otogar projesi hayata geçiriliyor. "Kula Değişiyor" sloganı ile yola çıkan belediye, ilçenin eksiklerini tespit ederek tamamlıyor.

Manisa Kula'daki 100. Yıl Aile Çay Bahçesi'nin aylık kirası 13 bin TL!

Mülkiyeti Kula Belediyesine ait olan Kula’nın en eski mekanlarından birisi ve Yunus Emre Kent Meydanı projesi kapsamında yenilenen 100. Yıl Aile Çay Bahçesinin işletme ihalesi Kula Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Kula Jeoparkı turizme kazandırılacak!

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

Kula Jeoparkı projesi Haberi

Kula Jeoparkı projesi


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tarihi milyonlarca yıl önceye dayanan Kula Volkanik Jeoparkı’nda incelemelerde bulundu. Kula’nın turizm açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 99 jeoparkından biri olan Kula Volkanik Jeoparkı için Manisa Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Kula Jeopark alanında bizzat sahaya inerek incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jeopark alanıyla ilgili olarak Kula Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş'ten brifing aldı. Daire Başkanlarıyla birlikte sahaya inen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da eşlik etti. İlk olarak Kula merkezine iki buçuk...