25 / 07 / 2024

Kula Jeoparkı turizme mi kazandırılacak

Kula Jeoparkı turizme mi kazandırılacak

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Manisa Yanık Ülke Konutları'nda teslimler başlıyor!

Manisa Kula'da turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında tarihi evleri satın alınan hak sahiplerinin yerleşeceği Yanık Ülke Konutları tamamlandı.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Erdiller Konağı restore edilecek!

Kula evlerinin kendine has özelliklerini taşıyan Erdiller Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Erdiller Konağı’nın restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Kula'daki tarihi Dr.Aristi Konağı, turizme kazandırılacak!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesindeki en karakteristik evler arasında yer alan "Dr. Aristi Evi" olarak bilinen iki katlı, yedi odalı 2 asırlık tarihi geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Manisa Kura Volkanları turizme açılıyor!

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

Kula Jeoparkı turizme mi kazandırılacak Haberi

Kula Jeoparkı turizme mi kazandırılacak


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tarihi milyonlarca yıl önceye dayanan Kula Volkanik Jeoparkı’nda incelemelerde bulundu. Kula’nın turizm açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 99 jeoparkından biri olan Kula Volkanik Jeoparkı için Manisa Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Kula Jeopark alanında bizzat sahaya inerek incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jeopark alanıyla ilgili olarak Kula Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş'ten brifing aldı. Daire Başkanlarıyla birlikte sahaya inen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da eşlik etti. İlk olarak Kula merkezine iki buçuk...