25 / 07 / 2024

kula restorasyon

kula restorasyon

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula evlerini restore etmesi, girişimcilere örnek teşkil etti. Bu kapsamda, Kula’da girişimci bir aile tarafından restore edilen ve kafeterya olarak hizmet vermeye başlayan Zühtü Bey Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Kula Beyler Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kula'nın tarihi özelliğini en iyi yansıtan evlerin kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula’da Kaçıklar Evi ve Paşa Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

Manisa Kula'daki restorasyon projesine 2 ev daha eklendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula evlerinde başlattığı restorasyon çalışmalarına 2 ev daha satın alarak devam etti. Belediye, Kula ilçesinde eskiden hastane olarak da kullanılmış olan karakteristik evi satın aldı.

Kula'da restorasyon başladı!

Manisa'nın Kula İlçesi'nde bulunan 55 tarihi evde restorasyon çalışması yapılacağı ardından butik otel ve restoran olarak turizme kazandırılacağı belirtildi. Kula'nın turizmde dünya kenti olması hedefleniyor.

Muğla Kula Beyler Evi restore edilecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı; Kula Beyler Evi restorasyon işini ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü yapılacak ve iş 250 günde tamamlanacak.

Kula'da Süleyman Şah Türbesi restorasyonu başladı!

Manisa Kula'da, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’ nde görevli Rüstem Bozer gözetiminde kazı çalışmaları tamamlanan Süleyman Şah Türbesi Restorasyon çalışmaları başladı.

Kula'ya Ege Destekli Yaşam ve Sağlık Merkezi yapılmak isteniyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kaplıcalar Bölgesi'nde yapılması planlanan 'Ege Destekli Yaşam ve Sağlık Merkezi' projesi hakkında Fatma Şahin ile bilgi alışverişi yaptı...

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz Taraklı'daki kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Şirketi kuruldu!

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ekrem İncili, Nuri Kobal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 20 Kasım'da kuruldu.

kula restorasyon Haberi

kula restorasyon


Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, bu yıl 21’ncisi düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri için gittiği Kula’da, Ahmet Mustafa Türker Horasan ve Tülay Horasan tarafından restore edilen ve kafeterya olarak hizmet vermeye başlayan Zühtü Bey Konağı Avlu Kafe’nin açılışına katıldı. Güzgülü’ye, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Burak Aslay, Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdürü Önder Baştürk ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri de eşlik etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından restore edilen Tarihi Konak’ta incelemelerde bulunan Başkan Vekili Güzgülü, burada vatandaşlarla sohbet etti.  Güzgülü, kafeterya olarak Kulalıların hizmetine sunulan konağın restore aşamaları ile ilgili bilgiler aldı. Tarihi Kula evlerinin turizme kazandırılmasının...