25 / 07 / 2024

Kula volkan patlaması

Kula volkan patlaması

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

TOKİ Kula Evleri başvuruları!

TOKİ tarafından hayata geçirilen 208 konutluk Manisa Kula Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 2 adet konut kurasız olarak satılıyor. İşte, TOKİ Kula Evleri başvuruları..

TOKİ Manisa Kula Evleri başvuru günleri!

TOKİ Manisa Kula Evleri başvuru günleri 29 Ağustos günü başlayacak. Projede ev fiyatları 71 bin 093 TL'den başlıyor.

Manisa Kula'daki mahalleler yenileniyor!

17 ilçede hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde Yunus Emre, Tabduk Emre, Mehmet Akif Ersoy, Şehitler ve Mevlana Caddelerini tamamen yeniledi.

Kula'nın caddeleri modern görünüme kavuştu!

17 ilçede hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde Yunus Emre, Tabduk Emre, Mehmet Akif Ersoy, Şehitler ve Mevlana Caddelerini tamamen yeniledi.

TOKİ Kula başvuru tarihleri!

Manisa Kula Alt Gelir Grubu projesinde toplamda 208 adet daire bulunuyor. İşte, TOKİ Kula başvuru tarihleri...

TOKİ Manisa Kula başvuruları 2016!

208 konutluk TOKİ Manisa Kula projesinde yer alan ve stoklarda bulunan 2 adet daire kurasız olarak açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Manisa Kula başvuruları 2016...

Manisa Kula TOKİ Evleri başvuru!

Manisa Kula TOKİ Evleri başvuru işlemleri 29 Ağustos'ta başlayacak. Projede peşin ödemeler 8 bin 531 liradan başlıyor.

TOKİ Manisa Kula fiyatları!

TOKİ Manisa Kula Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 2 adet konut kurasız olarak satılıyor. İşte, TOKİ Manisa Kula fiyatları..

TOKİ Manisa Kula başvuruları!

TOKİ Manisa Kula başvuruları 29 Ağustos'ta başlayacak. Projede ev fiyatları 71 bin 093 TL'den başlıyor ve yükseliyor.

TOKİ Manisa Kula başvuru tarihleri!

TOKİ Manisa Kula başvuru tarihleri 29 Ağustos'ta başlayacak. Toplamda 2 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede daireler açık satış yöntemiyle satışta.

Kulaç Yapı Onarım İnşaat ve Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kulaç Yapı Onarım İnşaat ve Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Kulaç tarafından 100 bin TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Fatih, Tahtakale Mahallesi'nde kuruldu.

Kula Meslek Yüksek Okulu açılış için gün sayıyor!

Celal Bayar Üniversitesi, Kula Belediyesi ve Kulalı iş adamı Hüseyin Akhan işbirliğinde yapımına başlanılan Kula Meslek Yüksek Okulu inşaatı ve çevre düzenlemesi yeni eğitim öğretim yılı için gün sayıyor.

Kula Başıbüyük itfaiye binasında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçe merkezinde inşaatına devam ettiği İtfaiye Amirliği ile Gökçeören ve Başıbüyük İtfaiye Müfrezelerinin çalışmalarında sona gelindi.

Kula volkan patlaması Haberi

Kula volkan patlaması

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı, Manisa’nın Kula İlçesi’nin turizmde elini güçlendirecek. Minyatür volkanlar diyarı jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefl iyor. 


2011’de Dr. Erdal Gümüş koordinatörlüğünde Kula Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirilen Kula Jeoparkı Projesi ile Kula volkanik sahasının doğal, jeolojik, arkeolojik ve kültürel mirasının tespit etmek, jeopark potansiyelini ortaya koymak, Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı’na başvuru dosyasını hazırlamak için gerekli auygulamaları gerçekleştirildi. 4 Eylül 2013 tarihinde İtalya’da düzenlenen törenle Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildi. Bölge halen Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı. Kula Avrupa ve UNESCO Jeoparkı Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, minyatür volkanlar diyarı olan Kula Jeoparkı’nın jeoturizme ve öğrencilerin okul dışı eğitim faaliyetlerine son derece uygun olduğunu belirterek, “Jeopark sayesinde Kula, hâlihazırda...