16 / 05 / 2024

Kula Yanardağı

Kula Yanardağı

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Kula Spor Kompleksi'nin İhalesi 14 Kasım’da!

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kula’ya yaklaşık 11 Milyon liralık yatırım yapılarak ilçeye dev spor kompleksi kazandırılacak.

Kula'ya gençlik kültür merkezi ve pazar yeri geliyor!

Kula Belediyesi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda yeni Pazaryeri yapılması planlanan alanın, “Gençlik Kültür Merkezi ve Pazaryeri” olması doğrultusunda plan tadilatını yapması için Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdi.

Kula-Selendi Yolu'nda son 7 kilometre!

Selendi ile Kula arasında kalan ve eski yol olarak bilinen bölgede Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmasında artık son 7 kilometreye gelindi.

Manisa Kula açılış şölenine hazırlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, ilçedeki dev yatırımlarını 21 Kasım tarihinde toplu açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunacak.

Kula Körez’e 20 bin metrekare kilit parke!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Körez Mahallesi’ne 20 bin metrekare kilit parke taş döşeme çalışmalarına başladı.

Kula Gölbaşı - Yeşilyayla yolu yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Gölbaşı – Yeşilyayla hattında bulunan asfalt yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirerek yolları kışa hazırlıyor.

Kula Belediyesi’nin 2017 bütçesi belli oldu!

Kula Belediye Meclisi, 26 Ekim Çarşamba günü Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis Salon’unda olağanüstü toplanarak 2017 yılı bütçe görüşmelerini gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda 2017 yılı tahmini gelir gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Belediyesi, balık ve peynir pazarındaki çalışmalarında sona geldi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları yerinde inceleyerek Kulalı vatandaşın ve esnafın hak ettikleri sağlıklı pazar yerine kavuşacaklarını belirtti.

Manisa-Kula arasındaki 40 kilometrelik yol TBMM gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yapımı yarım kalan Uşak-Eşme ilçesinin bağlantı yolu olan Manisa-Kula ilçesi arasındaki 40 kilometrelik yolu meclis gündemine taşıdı..

Kula Sanayi Sitesi'nin çehresi değişecek!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, S.S. Kula Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek görüntü kirliliği oluşan noktalarda incelemelerde bulundu.

Kula Dereköy'ün üst yapısı yenileniyor!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ ve Kula Belediyesi işbirliğinde devam eden kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kula Tatlıçeşme'nin yolları yeni yüzüne kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında Kula'ya bağlı Mahalle yollarında bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Kula projeleri masaya yatırıldı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Gerçekleştirilen ziyarette Kula’da hayata geçirilen ve önümüzdeki süreçte ilçeye kazandırılması planlanan projeler görüşüldü.

Kula Yanardağı Haberi

Kula Yanardağı

 İtalyanların efsanevi mekânları Etna ve Vezüv yanardağına Konya’dan rakip geliyor. Türk yanardağları turizme açılıyor.

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor. Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağına hazırlandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye sahip olduğu sönmüş volkanlarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir Yanardağın tüm evrelerini incelemek, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmek veya hobi olarak doğa turları yapmak isteyen herkesi Kula'ya bekliyoruz. Jeoparkımız’a turistleri çekmek ve bu potansiyeli değerlendirmek için kapsamlı bir marka şehir çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin deniz-kum-güneş eksenli turizmin yanı sıra katma değeri daha yüksek olan kültür...