28 / 04 / 2024

Kültür Han hatay

Kültür Han hatay

Kültür ve Turizm Bakanlığı, şehirlerdeki cazibe noktalarını artırmak için harekete geçti. 40 şehirde yapılacak Kültür Han projesi için 650 milyon TL harcanacak.

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle buluşturarak esnek çalışma alanları yöneten HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA) ofis kültüründe değişiklik yapacak ortaklığa imza attı. 

Bayburt Kültür Han'ın inşaatı durduruldu!

Bayburt’ta en önemli kamu yatırımlarından olan ve 2018'de inşaatına başlanan Kültür Han'ın yapımı durduruldu.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tokat Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

Sivas Kültür ve Spor Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sivas Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’ne yapılacak olan Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Spor Merkezi'nin ihalesi tamamlandı. Projenin kaba inşaatı tamamlandı.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde 2 dönümlük alan üzerine kurulan Kültür Merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor.

40 şehire Kültür Han projesi geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, şehirlerdeki cazibe noktalarını artırmak için harekete geçti. 40 şehirde yapılacak Kültür Han projesi için 650 milyon TL harcanacak.

Ataşehir Zübeyde Hanım Kültür Evi 19 Mayıs'ta açılacak!

Ataşehir Belediyesi Küçükbakkalköy Mahallesi'nde Ataşehir Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi'ni inşa etti. Merkez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da son sürat devam ediyor.

TOKİ'den Tokat'a kültür merkezi!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, üçüncü Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nin TOKİ bölgesine açılacağını açıkladı.

Karaman Hanımlar Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek, Osman Gazi Mahallesi'nde yapımına başlanılan Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi'nde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Gaziosmanpaşa Zat-ı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa’da sadece kadınlara hizmet verecek olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkez’de 32 farklı alanda kurslar düzenlenerek eğitim verilecek.

Kültür Han hatay Haberi

Kültür Han hatay

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şehirlerdeki cazibe merkezlerini artırmak için Kültür Han projesi hayata geçiriliyor. 


40 şehirde yapılacak Kültür Han’ların ilki Hatay’da hayata geçecek. Projede 300 bin kitaplık kütüphane, sergi sarayı, kongre merkezi, sinema ve tiyatro salonu, kafe ve 40 butik dükkân yer alacak. Projenin avlusunda ise şadırvan ve ağaçlar bulanacak.


Her biri ortalama 6 bin metrekare arazi üzerine inşa edilecek olan projelerin ilk Hatay'da hayata geçecek. 40 Kültür Han projesinin maliyeti ise 650 milyon TL'ye ulaşacak.


Hatay'da  çalışmalara başlanacak ilk projenin 2018'de tamamlanması planlanıyor. Handaki butik dükkânlar kadınlar tarafından işletilecek. Handa, engelliler için özel bölümlerin de olacak. 24 saat boyunca açık kalması planlanan hanların  yaşayan bir mekân olarak canlı tutulması hedefleniyor.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, proje ile ilgili olarak...