28 / 04 / 2024

kültür turizmi nedir

kültür turizmi nedir

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye'de yayla ve kültür turizminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti .Arıcı, Şanlıurfa'nın da kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım başvurusu nasıl yapılır? Kütüphaneci alımı şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre sözlü sınav sonuçlarına göre kütüphaneci pozisyonuna toplamda 465 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alacak! Başvuru şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 465 kütüphaneci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu duyurunun hemen ardından başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

11 il kültür turizmi için toplandı!

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri 'nin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basınının da katıldığı toplantı düzenlendi.

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Adana'da kültür turizmi canlandırılacak!

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Kayaköy, kültür turizmi ile kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos' olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültürr turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Mehmet Gönenç: Bergama kültür turizminin başkenti olacak!

Mehmet Gönenç, bu durumun ilçesi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ilçenin rotasını kültür başkenti olarak belirledi: Tarım ve sanayi de olacak ancak lokomotifimiz kültür turizmi...

kültür turizmi nedir Haberi

kültür turizmi nedir

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Arıcı ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.


Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arıcı, bölgenin kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu söyledi.


"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin dünyaya tanıtılması için çalışmaların artırılması gerektiğini vurgulayan Arıcı, şöyle devam etti:


"Tarihimizi dünyaya tanıtmamız ve çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım. Bunun bilincindeyiz. Türkiye'ye deniz, kum ve güneş için gelen 36 milyon misafirimiz için bundan sonraki süreçte kültür ve yayla turizmini de ön plana çıkarmak durumundayız. O yüzden Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere yayla turizmini, kültür turizmi olarak da Şanlıurfa, Gaziantep ve Van gibi kentleri ayağa kaldırmamız gerekiyor."


Arıcı, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük müze kompleksi özelliğine sahip olacak Şanlıurfa'daki "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nin bölgeye büyük kazanımlar sağlayacağını...