28 / 04 / 2024

Kültür ve Kongre Merkezi

Kültür ve Kongre Merkezi

Erzincan Üniversitesi kampüs alanına yeni Kültür ve Kongre Merkezi geliyor. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve yetkililerden kültür merkeziyle ilgili bilgi aldı.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakaryayı kültür kenti yapacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini söyledi.

Niğde'nin kültür ve turizm yatırımları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin kültür ve turizmine katkı amacıyla yapılan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Selçuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Evi’nde ilk kurslar verilmeye başlandı.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi açıldı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir’in Narlıdere ilçesinde Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin açılış törenine katıldı.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 4 Kasım'da açılacak!

İzmir’de, yamaçların yeşile boyanması iddiasıyla Gündeme gelen Narlıdere ilçesindeki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde çalışmalar tamamlanırken, alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek törenle açılacak.

Konya Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi'nde sona gelindi!

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yapım çalışmalarında sona doğru yaklaşılan Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 370 müze ve örenyeri ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 370 Müze ve Örenyeri için “Müze ve Örenyerleri Gişeleri'' 887 milyon 228 bin 270 TL'ye ihale ediliyor.

Özak GYO'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan arsa!

Özak, Antalya Demre'deki 194 ada 338 parselde yer alan turizm tahsisli taşınmaz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden teslim aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Topkapı Sarayı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasından sonra Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon ve yapısal güçlendirme çalışmalarına devam edileceği, teşhir-tanzim projesine yönelik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Kültür ve Kongre Merkezi Haberi

Kültür ve Kongre Merkezi

2007-2010 yılları arasında Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın anısına Erzincan Üniversitesi kampüs alanına yeni Kültür ve Kongre Merkezi inşa ediliyor.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde ki 11.900 metrekare alana inşa edilen ve yapımı devam eden Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği incelemelerde Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve yetkililerden bilgi aldı.


Toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlayacak olan yapının, yaklaşık 1400 kişilik tam donanımlı konferans ve seminer salonlarına sahip kültür ve kongre merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yapmış olduğu incelemede, geçmiş ile ilgili kültür değerlerinin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenecek ve aynı zamanda çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyacak kongre ve kültür merkezinin pek çok etkinliğe...