01 / 05 / 2024

kuluçka adası restorasyon çalışmaları

kuluçka adası restorasyon çalışmaları

İzmir Kuş Cenneti yavru flamingolara hazır. Flamingoların Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki yaklaşık 6,5 dönümlük kuluçka adası, yapılan restorasyon çalışmasıyla üreme sezonuna hazır hale getirildi

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Aydın Kuşadası'nda yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar Davutlar, Soğucak ve Türkmen'de yer alıyor.

Podima Restorasyon Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Podima Restorasyon Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tuğçe Güney tarafından kuruldu.

TOKİ’den Konya Kulu'da ucuz konut fırsatı! 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ Konya Kulu 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Kulu'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Kulu'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Kulu sosyal konut projesi...

Velibaba Restorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Velibaba Restorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Ömer Aparslan Dursun tarafından kuruldu.

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, BİGG Cube Incubation Programı kapsamında yeşil dönüşüm fikri olan girişimci adaylarına başvuru çağrısı yaptı. 450 bin TL hibe desteği sağlanacak projeler için ön başvurular 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar alınacak.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Dilşad Aslaner ve Efe Kağan Hızar kuruldu.

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

kuluçka adası restorasyon çalışmaları Haberi

kuluçka adası restorasyon çalışmaları


Dünyanın en önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'ndaki İzmir Kuş Cenneti'nde, flamingoların kuluçka dönemi öncesi gerekli hazırlıklar tamamlandı. 


Anadolu kültüründe "allı turna" olarak anılan flamingoların Tuz Gölü ile Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'nde, mevcut doğal kuluçka adasının dalga erozyonuyla erimesi nedeniyle 2012 yılında oluşturulan yapay kuluçka adasında restorasyon çalışması yapıldı.


Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı'nın önderliğinde İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) ile Gediz Deltası'ndaki Çamaltı Tuzlasını işleten Birbir Gıda firmasının personelinden oluşan ekiple yapılan çalışmada, flamingoların yuva yaparken zorluk yaşamaması için sert cisimler temizlendi ve toprak bellenerek yumuşatıldı.  


Prof. Dr. Sıkı ve İZKUŞ biyologlarından Ömer Döndüren tarafından elle şekillendirilerek 200'ü yapay yuvanın da hazır hale getirildiği...