27 / 04 / 2024

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.



Kuşadası’nda ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Belediye başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda çarpık ve ruhsatsız yapılaşmaya asla izin vermediklerinin altını çizerek ''Bizim dönemimizde imara açtığımız bir tane alan yok. Tespit ettiğimiz her ruhsatsız yapıyı hiç gecikmeden hemen yıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

KUŞADASI KENT KİMLİĞİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ!

Başkan Günel, Aydın’da Kuşadası’nı diğer kıyı kentlerinden ayıran sosyo-ekonomik özellikleri belirlemek ve kent hafızasının yaşamasını sağlamak amacıyla ‘Kuşadası Kent Kimliği Çalıştayı düzenlendiklerini söyledi.

RUHSATSIZ VE ÇARPIK YAPILAŞMAYA ASLA İZİN VERMEDİK!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Ömer Günel Kuşadası’nda çarpık ve ruhsatsız yapılaşmaya asla izin vermediklerini belirterek, kendi dönemlerindeki imara açtıkları bir tane alan olmadığını belirtti. Tespit edilen ruhsatsız yapları da hiç gecikmeden hemen yıktıklarının altını çizdi.

Başkan Günel,  Çevre İmar ve Planlama Masası, Kuşadası’nda çarpık ve plansız yapılaşmanın kentin en büyük sorunu olduğunu ve birçok tarım ve ormanlık alanın hızla imara açıldığını kaydetti. 

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

''ÇOK ÇALIŞTIK''

Göreve geldikleri günden bu yana Kuşadası’nda hizmet üretmek için çok çalıştıklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Sizlerden elde ettiğimiz kaynağın her kuruşunu yine sizler için kullanıyoruz. Trafik sakinleştirme projesiyle Kuşadası’nda yaşanan trafik sorununa çözüm bulduk.'' dedi.

Davutlar Mahallesi’nden sonra Güzelçamlı’nın da altyapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını açıkladı. Öte yandan açtıkları müzelerle kente yeni turizm rotaları kazandırdıklarını belirtti.

 Aydın Büyükşehir Belediye'sinin yaptığı arıtma tesisi sorunsuz bir şekilde çalıştığına vurgu yapan Günel, ''Gençlerimiz ve çocuklarımız için SEYAKMER ve Cafer Kotan Parkı’nda Kütüphane ve Kitap Kafe’yi hizmete soktuk. Öğrencilerimizin beslenme çantalarını dolduruyoruz. Kadınlarımıza, ev ekonomisine katkı sağlamaları için ilerleyen günlerde ücretsiz olarak tezgahlar vereceğiz.'' dedi.

Günel, Türkmen Mahallesi’nde kreş ve kadın dayanışma evi açmak için hazırlıkların tamamlandığını müjdesini verdi. Aynı zamanda Günel, Kuşadası Yerel Tarih Araştırmaları Grubu’nun Kuşadası tarihiyle ilgili yaptığı çalışmaları burada kent belleği adı altında dijital ortama aktararak gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacaklarını açıkladı. 

O ilde emlak vergisinden muaf bahçeli ev satılıyor! Ev arayanlar dikkat! 

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Geri Dön