02 / 05 / 2024

Kumkale Ortaokulu öğrencileri Güvenli Plaj projesi

Kumkale Ortaokulu öğrencileri Güvenli Plaj projesi

Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj" projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Hendek Nene Hatun Ortaokulu açılıyor!

Hendek'te yer alan Nene Hatun Kız Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılacak.

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

Ankara'daki Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu yıkılacak mı?

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Emek'te bulunan Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu'nun yıkılacağı iddialarını ve öğrencilerin durumunu meclis gündemine taşıdı..

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi yeniden açıldı!

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi 50 yıl aradan sonra yeniden açıldı. Turkcell, liseye bir teknoloji sınıfı, amfitiyatro ile botanik bahçesinin olduğu spor ve sosyal tesis inşa etti.

Tarihi Adana Tepebağ Ortaokulu restore edilmeyi bekliyor!

Adana Tepebağ Höyüğü’nde yer alan 1880 yılında yaptırılan Tepebağ Ortaokulu restore edileceği günü bekliyor. 1998 Adana depremine kadar eğitim hizmet veren okul çürümeye terk edildi.

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu yıkılacak!

Beykoz’daki Ziya Ünsel Ortaokulu için 2013 yılında deprem riski nedeniyle yıkılma kararı verildi.

Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu koruya takıldı!

İstanbul Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu yenileme çalışması koru engeliyle karşı karşıya geldi.Vehbi Koç Vakfı'nın yıkıp yeniden inşa edeceği okul inşaatı için koru içinden kamyonların geçeceği, orada inşa edilen tarihi tünel ve yollara zarar verebileceği gerekçesiyle izin verilmedi.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Tekirdağ Valiliğine teslim edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal ortaokulu yapılan törenle Tekirdağ Valiliğine teslim edildi.

Ayvacık Belediyesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayvacık'ta!

19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, proje üretmek için Ayvacık İlçesini seçtiler.

Esenyurt Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt İnönü Mahallesinde, Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu’nun temeli Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla atıldı.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı!

Beykoz'da 80 yıldır eğitim veren Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkımdan çıkacak molozların Beykoz Korusu'ndan taşınacak olması sebebiyle izin vermedi

Kumkale Ortaokulu öğrencileri Güvenli Plaj projesi Haberi

Kumkale Ortaokulu öğrencileri Güvenli Plaj projesi

Çanakkale'de denizde boğulan arkadaşlarından etkilenen iki ortaokul öğrencisi, boğulma olaylarına çözüm bulma amacıyla maket plaj üzerinde "Güvenli Plaj" projesi geliştirdi.


Çanakkale Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj"  projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.


Öğrencilerden Oğuzhan Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde boğulmalarla ilgili birçok habere şahit olduklarını belirterek, böyle olayları önlemek için proje geliştirdiklerini anlattı.


Hazırladıkları proje de plaj ve deniz modeli oluşturduklarını ifade eden Emre, şöyle konuştu:


"Denizlerde boğulma olaylarının bir kısmı halka açık plajlarda oluyor. Bu plajlarda görevli cankurtaranların olması da boğulmalara çözüm olmuyor. Bu amaçla denizin dibindeki kumun altına ağ veya tel kafes gerildi. Kafesin uçları ise...