03 / 05 / 2024

kumluca imar

kumluca imar

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu dile getirdi.

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos'un imar planı onaylandı. Bölge artık 3. derece sit alanı bölgesi olarak ilan edildi.

Antalya Kumluca'da imar parsellerinin uygulaması iptal edildi!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu dile getirdi.

Kumluca Adrasan sahiline imar uygulaması!

Kumluca'nın Adrasan sahil kısmında 410 dekar alanda imar uygulamasına başlandı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmanın 6 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Kumluca Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyeleri seçti!

Kumluca Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda verilen kararla imar komisyonu üyeliklerine ve Ali Kurşunlu, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Feride Salur ve Ramazan Oktay ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.

Antalya Kumluca'da tesis alanının imar planına onay!

Antalya Kumluca Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısında, "Tarımsal Amaçlı Depolama ve Paketleme Tesisleri Alanı" yapılması için imar komisyonunun uygun gördüğü imar planı değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Kumluca Belediye Meclisi'nin Aralık gündemi imar!

Kumluca Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Menderes Türel'den Adrasan'a imar ve balıkçı barınağı müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan 2’nci Turizm Şenliği’ne katılarak, turizm sezonunun startını verdi. Kumluca’ya 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Türel, Adrasan’a imar planı ve balıkçı barınağı müjdesi verdi.

Kumluca Adrasan için Turizm Bakanlığı imar planı hazırladı!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya şunları konuştu, "Şu anda en büyük sıkıntımız imar planı konusu, bu konuda da Turizm Bakanlığımız tarafından bir imar planı yapıldı. " dedi.

Kumluca'da 2 mahallede trafik için imar çalışmaları başladı!

Kumluca Belediyesi tarafından Eski Cami Mahallesi ve Narenciye Mahallelerini birbirlerine bağlayacak ve şehir için trafiğini rahatlatacak bir imar çalışmasına başlanıldı.

Kumluca Adrasan imar planı askıda!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, imar planının 1/5000'lik olanının Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde, 1/1000'lik olanının ise Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkartıldığını söyledi.

kumluca imar Haberi

kumluca imar


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Belediyesi tarafından 2008 yılında, Adrasan Mahallesi merkez kısmında yapılan 18 uygulamasına Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce iptal kararının verilmesiyle Kumluca Belediyesi tarafından temyiz işlemlerinin başlatıldığını ve temyiz süreci tamamlanıncaya kadar Adrasan merkez kısmında imar işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı. 


Çetinkaya şunları kaydetti:


“Adrasan Mahallesi merkez kısmında 18. Uygulaması Adrasan Belediyesi tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Bir kısım parsel maliklerinin 2006 yılında yapılan uygulamanın iptali için Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce açmış oldukları dava sonucunda, 25.05.2016 tarihinde uygulamanın iptaline karar verilmiştir. İmar planında yapılan tadilat sebebiyle Adrasan Belediyesi tarafından 2008 yılında 18 uygulaması yeniden yapılmıştır. 2008 yılında yapılan uygulamanın iptali için bir kısım parsel maliklerince, Antalya 3. İdare Mahkemesine kayıtlı olarak açılan davanın yapılan yargılaması sonucunda, 2008 yılında yapılan imar uygulamasının...