06 / 05 / 2024

kurban nerede kesilebilir

kurban nerede kesilebilir

Kurbanlık hayvan kesimi, belediyelerden çalışma izni almış mezbaha ve kombinalar ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde; ehil kişilerce yapılıyor. Peki, kurban kesim yeri olarak değerlendirilebilecek alternatif alanlar nerelerdir?

Pendik Belediyesi kurban satış ve kesim yeri 19 Eylül'de hizmete açılıyor!

Pendik Belediyesi, 2014 yılı Kurban Bayramı öncesinde Pendik kurban satış ve kesim alanının 19 Eylül 2014 Cuma günü hizmete açılacağını duyurdu. Peki Pendik kurban kesim yerleri nerede? Pendik kurban kesim yerine nasıl gidilir?

Varyap Plaza nerede ?

Varyap Plaza nerede , nasıl gidilir , konumu ve ulaşımı hakkındaki tüm bilgiler haberimizin içinde yer alıyor...

İnnovia 4 nerede?

İnnovia 4 nerede, nasıl gidilir, ulaşım ve konumu hakkındaki bütün bilgilere haberimizden öğrenebilirsiniz...

Ar Yıldız Kurban bayramına özel serisini sergiledi!

Ar Yıldız, ahşap ve inox bıçak setlerinin yanı sıra, zarif renkli Flamingo Plus düdüklü tencereleri ile kurban etinden nefis yemekler hazırlarken, hanımların en büyük yardımcısı olacak...

Chef Nature üçlü set Kurban Bayramı'na özel 219 TL!

Tantitoni’den Chef Nature serisiyle az miktarda yağ ile kısa sürede pişen lezzetli ve sağlıklı yemekler kurban bayramının haberini veriyor…

Kurban Bayramı'nda otoyollar ve toplu taşıma ücretsiz!

Kurban Bayramı süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı’nda şehiriçi ulaşım yüzde 50 indirimli!

Alınan karar gereğince İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçları 4 günlük Kurban Bayramı süresince, şehiriçi ulaşımda yüzde 50 indirimle hizmet verecek

İDO’nun Kurban Bayramı biletleri satışa sunuldu!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş, Kurban Bayramı tatili dönemine ait biletlerini satışa sundu

Altın Oran Sinpaş GYO nerede yer alıyor?

Altın Oran Sinpaş GYO nerede yer alıyor sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. Proje 1+1 / 2+1 / 3+1 / 4,5+1 konut tipleri bulunuyor.

Chp'den Van raporu: 2 milyar TL nerede?

CHP hazırladığı raporda; "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'a 3 milyar TL harcadıklarını söylüyor. 25 bin konut için 1 milyar TL harcandıysa geriye kalan 2 milyar TL nerede diye soruldu

Polat Tower için Adnan Polat'ın babasından kurban!

Polat Tower’ın sahibi işadamı Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat, yanan binanın önünde şükür kurbanı kesmek istedi

Hüsnü Yeğin GİMA'yı satınca kurban kesmiş!

Türkiye'nin en zengini Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin, hayatının en büyük hatasının GİMA'yı almak olduğunu belirterek, “Satıp kurtulduğumda kurban kestim” dedi

Mardin Kalesi ödeneksizliğe kurban gitti!

Uzun süreden beri turizme açılması için mücadele verilen Mardin Kalesi ödeneksizliğe kurban gitti

kurban nerede kesilebilir Haberi

kurban nerede kesilebilir

Kurban kesim yeri olarak değerlendirilebilecek alternatif alanlar!

Kurbanlık hayvanların, belediyelerden çalışma izni almış mezbaha ve kombinalar ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilmesi gerekiyor.


2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğe göre  cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor.


Kurban kesim yerlerindeki atıkların, kan ve diğer organların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmalarının engellenmesi için gerekli önlemler alınır.


Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atıklar, kist hidatik riskine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmez. Hayvanların çıkaramayacağı derinlikte çukurlara gömülerek bertaraf edilir.


Belediye ve köy muhtarlarınca çevre ve toplum sağlığını...