20 / 05 / 2024

Kuşkonmaz Camii mimar sinan

Kuşkonmaz Camii mimar sinan

Üsküdar sahilini süsleyen tarihi Kuşkonmaz Camii, hikayesiyle de dikkat çekiyor. Mimar Sinan'ın şaheseri cami, kuzey ve güneyden gelen rüzgârların kesiştiği bir noktada olduğu için kuşlar camiye yaklaşmıyor...

Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak vefat etti!

Kuşadası eski Belediye Başkanı ve Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Mimar Necdet Hayat vefat etti!

Mimar Necdet Hayat vefat etti. Hayat'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. Cenazesi bugün Fenerbahçe Camii'nden kaldırılacak.

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti!

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti. Cenaze namazı 1 Ocak 2018 Pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'inde kılınacak.

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Kuşkonmaz Camii mimar sinan Haberi

Kuşkonmaz Camii mimar sinan

Mimar Sinan'ın şaheseri cami, kuzey ve güneyden gelen rüzgârların kesiştiği bir noktada olduğu için kuşlar camiye yaklaşmıyor.


Üsküdar sahilini süsleyen tarihi Kuşkonmaz Camii, hikayesiyle de dikkat çekiyor.


Gerçek ismi Şemsi Paşa olan camiyi diğer camilerden farklı kılan ise "çılgın projesi.


1500'lü yıllarda yaşamış olan Şemsi Paşa'nın Mimar Sinan'a yaptırdığı camiye kuşlar yaklaşamıyor.


Şemsi Paşa'nın "Üzerinde kuşların uçmayacağı bir yer var mıdır?" sorusu üzerine ilmi ve mimari dehasını kullanan Mimar Sinan, Üsküdar'a kuşların konmadığı bir cami inşa etmiş.



Caminin yapımından önce bir araştırma yapan Mimar Sinan, Üsküdar'da kuzeyden ve güneyden gelen rüzgârların kesiştiği bir nokta bulunca caminin yapılacağı yer de ortaya çıkmış.


Kuzey ve güneyden gelen rüzgarların kesiştiği, dalgaların kıyıyı dövdüğü bir noktada çıkan titreşim seslerinden kuşların rahatsız olacağını düşünen Mimar Sinan, sahilin kıyısındaki yeri tespit...