03 / 05 / 2024

Kuşköy mimarisi

Kuşköy mimarisi

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Yönetmen Mehmet Taşdiken Konya'da köy kurdu! 

Konya'da yönetmen ve yapımcı Mehmet Taşdiken'in öncülüğünde köy kuruldu. Kurulan köy sade mimarisi ve huzurlu ortamıyla ilgi çekiyor. 

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Antalya Avdan’a 5 yıldızlı köy konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’nin Avdan Mahallesi’ne yeni bir köy konağı ve muhtar evi kazandırdı. Mimarisi ile vatandaşların beğenisini toplayan konak, mahallenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu!

Edremit Körfezi Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.

Batman Beşiri Kuşçukuru köyündeki arazi davası sonuçlandı!

Kuşçukuru köyünde tapulu arazilerin hak sahiplerine verildiğini belirten Avukat Abdullah Akın; “Ezidilere ait taşınmazlara yönelik karar çıktı. Yaklaşık 1400 dönümlük arazi işgal atındaydı. Bu arazilerin vekaleti bana verildi” dedi.

Kuştur Tatil Köyü işletmesi Kuştur Kuşadası Turizm'in!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuştur Kuşadası Turizm Kuştur Tatil Köyü işletecek.

Kadıköy Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan AVM'ye ret!

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Jiva Beach Resort Otel'de tatil köyü rahatlığında 5 yıldız lüksü!

Sessiz ve dingin bir tatil isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan ve özgün mimarisi ile Fethiye’nin en beğenilen otelleri arasında yer alan Jiva Beach Resort Otel, misafirlerine 5 yıldız lüksünü tatil köyü rahatlığında sunuyor.

Kayseri Kocasinan'da tatil köyü inşaatı sürüyor!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Denizi olarak bilinen Yamula Barajı kıyısında Kuşçu Mahallesi’nde yapımı devam eden tatil köyünü meclis üyelerine tanıtarak bilgi verdi.

1985 yılında Kadıköy kıyı dolgu inşaatı başlamış!

1985 yılında Kadıköy kıyı dolgu inşaatına törenle başlanmış. Haydarpaşa'dan Bostancı'ya kadar uzanan 25 kilometrelik kıyı kuşağında, binaların önüne 110-130 metre genişliğinde dolgu yapılacakmış. Belediye, dolgu için 546 milyon lira harcayacakmış.

Kadıköy'ün tartışmalı projelerinde son durum ne?

Fikirtepe’de uzadıkça uzayan kentsel dönüşüm, yanan Haydarpaşa Garı’nın restorasyon muamması, AVM projesiyle gündeme gelen Kuşdili Çayırı, bir türlü ıslah olmayan Kurbağalıdere... Kadıköy’ü gelecekte ne bekliyor?

Ege kıyıları turisti Yunan adalarına kaptırıyor!

Yunanistan'da tatilin ucuzlaması yerli turiste hitap eden Ege kıyılarındaki turistik bölgeleri olumsuz etkiledi. Yerli turiste hitap eden Çeşme, Borum, Kuşadası, Marmaris, Dikili ve Ayvalık gibi turistik bölgeler, müşterilerini adalara kaptırmaya başladı.

Yakup Demir: Yunan adaları Ege kıyılarının en büyük rakibi!

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin tatili ucuzlatması, yerli turiste hitap eden Ege kıyılarındaki turistik bölgeleri olumsuz etkiledi. Yerli turiste hitap eden Çeşme, Borum, Kuşadası, Marmaris, Dikili ve Ayvalık gibi turistik bölgeler, müşterilerini ad

Kuşköy mimarisi Haberi

Kuşköy mimarisi

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy için hazırlanan "Giresun-Çanakçı-Kuşköy Köyüne Özgü Islık Dilinin Tanıtılması, Yaşatılması ve Bölge Turizmine Kazandırılması" projesi  Institute Of Urban Studies (Kent Araştırmaları Enstitüsü) tarafından ödüle layık görüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çanakçı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan proje, mimari koruma kategorisinde Uluslararası İdealkent Ödülü'ne layık görüldü. 

Çanakçı Kaymakam vekili iken projeyi hazırlayan Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamasında Uluslararası İdeal Kentler Ödül Programı'nda ödülü teslim aldıklarını ifade etti.

Projenin tamamına Kalkınma Bakanlığı tarafından yaklaşık 3 milyon liralık ödenek tahsis edildiğini söyleyen Ermiş, "Çünkü yöre mimarisine uygun restorasyon ve cephe iyileştirmesi yapılacaktır. Kuş dilini bu vesileyle yaşatmış olacağız ve ekonomik bir payda sağlayacağımızı düşünüyoruz....