30 / 04 / 2024

kuştepede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

kuştepede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Kuştepe'de kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor. Şişli Belediyesi Kuştepe Kentsel Dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak...

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı!

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme kaydedildi. Ülkede kentsel dönüşüm eksikleri bir an önce tamamlanmalı.

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Eyyübiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabı 2021'de bitecek!

Eyyübüye Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilk etabın önümüzdeki yıl biteceğini belirtti...

Şanlıurfa Eyyübiye'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karakoyunlu mahallesinde vatandaşlara, kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Ferdi Erdoğan: Kentsel dönüşüm asıl şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan,yaptığı açıklamada, “Deprem kuşağında bulunan ülkemizde 2012 yılında çıkarılan yasayla hayata geçen kentsel dönüşüm, yeni yasal düzenlemelerle birlikte asıl 2019 yılı itibarıyla başlıyor” dedi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm kararı!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Kuşcu Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kentsel dönüşüm baştan kuırgulanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, artık her ilin ayrı imar yönetmeliğinin olacağını belirtti. Düzenlemeyi 6 ay içinde yürürlüğe koyacaklarını söyleyen Özhaseki, kentsel dönüşümü baştan kurgulayacaklarını da kaydetti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

Söke, Kuşadası ve Efeler kentsel dönüşüm için onay bekliyor!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

kuştepede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak Haberi

kuştepede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak


1106,25 hektarlık alanın "Riskli Alan" ilan edildiği İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. İstanbul’un en önemli merkezinin hemen bitişiğinde yer alan Kuştepe'de ise kentsel dönüşüm ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor.


Kuştepe, çarpık yerleşme, yetersiz teknik ve sosyal altyapı ile baraka görünümünde gözüküyor. Kuştepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında da birtakım yenilikçi yaklaşımlar uygulanması ve deprem riskini de dikkate alarak, sağlıklı yapı programları oluşturulması planlanıyor. 


Bilgi Üniversitesi'nin açılmasıyla birlikte çehresi yavaş yavaş değişen semtte Trump Towers'la birlikte gayrimenkul fiyatları da tavan yapmıştı. Dönüşüm projesi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeni imar planlarını bekleyen Şişli Belediyesi Kuştepe kentsel dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak.



Ceren...