27 / 04 / 2024

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.



Türkiye’de kentsel dönüşüm halen istenilen sonuca ulaşamadı. bazen müteahhit bazen de hak sahibi vatandaşların daha fazla pay alabilme mücadelesinde zaman zaman sekteye uğrayan bu konuda önemli bir çağrı yapıldı.

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu,“Kamu öncülük yapsın biz dönüştürelim” çağrısı yaptı.

Hürriyet’tten Gülistan Alagöz’e konuşan Tahincioğlu, Türkiye’de 8-10 yıldır süreci devam eden ama halen kazma vurulmamış yerler olduğu bilgisini verdi.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Üstelik dönüşümü üstlenecek müteahhit bulmanın da zorlaştığını vurgulayan Tahincioğlu, bu konuda artık yeni bir model geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Kamu hak sahipleri ile geliştiriciler arasında düzenleyici bir rol üslenirse kentsel dönüşüm süreci hızlanır” ifadelerini kullandı.

Verilere göre, Türkiye genelinde dönüşüm bekleyen 7 milyona yakın konut bulunduğunu, bunun 1 milyon 800 bin kadarının ise sadece İstanbul’da olduğunu hatırlattı.


Geri Dön