08 / 05 / 2024

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.



“KAMU, HAK SAHİPLERİ İLE MÜTEAHHİDİN ARASINA GİRSİN”

Tahincioğlu, rakamlara bakıldığında, kentsel dönüşümün önümüzdeki  yıllarda da gayrimenkul sektörü için önemli bir başlık olacağını savunarak, “Türkiye’nin başlıca sorunlarından biri olan bu meselede çözümsüzlükler yaşanması ve konunun zorluğu nedeniyle müteahhit bulunmanın bile zorlaştığını söyledi.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Dönüşümün istenildiği hızda yürümemesinin temel sebebinin, bazı müteahhit ve hak sahiplerinin meseleyi rant kapısı olarak görmesinden kaynaklandığını dile getiren Tahincioğlu, hak sahipleri ile anlaşılması, onların geçici barınma alanına taşınması gibi konuların kamu öncülüğünde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca firmaların teknik ve mali yeterliliği incelenerek davet usulü iş verilmesi yönteminin de denenebileceğini vurgulayan Tahincioğlu, “Kentsel dönüşümün hızlanması şart, yoksa hiçbirimiz bunun vebalinden kurtulamaz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön