27 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



İzmir’de sürdürülebilir kentsel gelişim alanında hayata geçirilecek yatırımlar için ortak çalışma başlatan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ön fizibilite raporu için toplandı. 

AFD heyetinin Başkan Tunç Soyer’e gerçekleştirdiği sunumda, İzmir Körfezi’nin temizliği ve yeşil kentsel dönüşüm projeleri masada yer aldı. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Tunç Soyer’in İzmir’in gelecek yüzyılını teminat altına alacak sürdürülebilir projelere finansman sunmak amacıyla Paris’te yaptığı girişimler çerçevesinde Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile çalışmalara hız verildi. 

Egemenlik Evi’nde gerçekleştirilen sunuma, Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Övünç Özgen, AFD Heyeti Takım Lideri ve Kentsel Gelişim Proje Uzmanı Aurélie Ghueldre, Kentsel Gelişim, Planlama ve İskan Dairesi Başkan Yardımcısı Hervé Dubreuil, Su ve Sanitasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Frédéric Maurel, Uzman, Su ve Sanitasyon Dairesi Camille Provost, Kıdemli Proje Yöneticisi, Belediye ve Sosyal Altyapı Sektörü Melis Aydemir, AFD Danışmanları Stéphane Milhaud, Batuhan Akkaya da katılım gösterdi. 

Toplantıda AFD ekibi tarafından gerçekleştirilen sunumu dinleyen Tunç Soyer, "Bu projeler İzmir’in geleceğini güvence altına alan projeler. Sizin gibi çok iyi bir ekiple çalışmak bizim için çok kıymetli. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFD ekibinin çok iyi işlere imza atacağından eminim" açıklamasında bulundu. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

AFD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ön fizibilite çalışmasının iki temel ayağı var. İlk bölümde, İzmir’in Körfez Temizliği projesini de kapsayan “İyileştirilmiş Kentsel Çevre Projeleri” başlığı  ile İZSU ortaklığında sürdürülecek projelere yer verildi. Başlığın içinde yeni atık su arıtma tesislerinin iyileştirilmesi, inşası ve biyolojik çeşitliliğin korunması, yağmur suyu atık su ayrıştırma projeleri, Çilazmak dalyanının restorasyonu ve canlandırılması ile katı atık yönetimi gibi konular bulunuyor. 

Projenin ikinci ayağında ise  “Yeşil ve Dayanıklı Kentsel Dönüşüm” başlığı altında İzmir'in güvencesiz mahallelerinin kentsel dönüşümü, kentsel yeniden yapılanma yaklaşımı, yerinde kentsel iyileştirme ve yoğunlaştırma, mavi/yeşil koridorların ve kamusal alanların geliştirilmesi gibi konulara yer veriliyor.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

Kayserililere yeni konut müjdesi! Kayseri'de 648 konutun temeli iki gün sonra atılıyor! 


Geri Dön