19 / 05 / 2024

Kütahya bin günde gin gölet projesi

Kütahya bin günde gin gölet projesi

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, DSİ tarafından başlatılan ’bin günde, bin gölet’ (GÖLSU) projesi kapsamında, Kütahya il geneline 71 adet gölet yapılacağını bildirdi.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Deprem bölgesindeki kalıcı konut inşaatları tam gaz! 38 günde 43 bin inşaatın düğmesine basıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tüm birimleriyle Gaziantep'te üs kurarken, depremden sonra geçen 38 günde 35 bin 451 konut ve 7 bin 976 köy evinin inşasına fiilen başlandı. İşte ayrıntılar...

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Pasaport konusuna dair vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. Onlardan bazılarının içinde “10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?” soruları yer almaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Evinizde günde 100 şeker yiyerek 100 bin dolar kazanabilirsiniz! Beş yaşından büyük herkes bu işe başvurabilir!

Kanada’da şekerleme üreticisi Candy Funhouse, evden günde 100 şeker yiyerek bir yılda 100 bin dolar elde edebileceğiniz bir iş fırsatı sağladı. Şirket, 'baş şeker sorumlusu' şeklinde adlandırılacak olan kişinin ürünlerin tadını test edeceği ve diğer "şekerolog"lardan sorumlu olacağını açıkladı.

Kütahya Belediyesi 57 arsayı 24 ay taksitle satıyor! 175 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Kütahya Belediyesi, Kütahya Merkez Parmakören Mahallesi'nde yer alan 57 arsayı 24 ay taksitle 175 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor...

Kütahya'da 10 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kütahya İli Gediz Belediye Başkanlığı, Kütahya Özyurt Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Kütahya Vefa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Vefa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kütahya Belediyesi ekipleri, hak sahiplerinden teslim aldığı konutların yıkım çalışmalarına başladı...

Ordu'daki ters evi 4 günde 4 bin kişi ziyaret etti!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde inşa edilen Ters Ev'in 4 günde 4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Kütahya'da hasar gören evlerde inceleme!

AFAD ekipleri, Kütahya'nın Günlüce köyünde hasar gören evlerde inceleme yaptı. Evlerinin yıkılma korkusu yaşayan bazı köylüler yakınlarına taşındı.

Riskli binalar 60 günde yıkılacak!

Dayanma gücüne ve demirine göre riski belirlenen binanın yıkım kararını Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri veya idareler verecek. Yıkım 60 günde gerçekleştirilecek. 

TOKİ bitiremediği projeler için günde 56 bin TL tazminat ödüyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun günde 56 bin lira tazminat ödediği ortaya çıktı. TOKİ tarafından 8 yılda ödenen tazminat 145 milyon liraya ulaştı.

Kütahya bin günde gin gölet projesi Haberi

Kütahya bin günde gin gölet projesi

Milletvekili Nazlı, DSİ yatırımları ile ilgili kamuoyuna bilgiler verdi. Nazlı, "AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana stratejik bir sektör olarak gördüğümüz tarım alanında da köklü değişimlere ve ilklere imza attık. ’Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı’mızla ülkemizde toplam su kullanımının yüzde 70’inden fazlasının gerçekleştiği tarım sektöründe israfı önlemek ve suyu etkin kullanmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda bin günde, bin Gölet (GÖLSU) projesi kapsamında Kütahya’da DSİ tarafından toplam 71 adet gölet çalışması yapılmaktadır. Bu göletlerden 7’sinin inşaatı bitmiş, 12’sinin inşaatı devam etmekte, 7’sinin projesi bitmiş, 12’sinin planlaması devam etmekte olup 22 göletin de etüt ve ön incelemeleri yapılacaktır. Bu kapsamda Simav bölgemizde bulunan 109 ha fayda alanı bulunan Söğüt Göleti ve sulamasının inşaatı tamamlanmıştır. Yine Simav’da 474 ha sulama...