28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.



İnşaat maliyet endeksi, 2023 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 arttı. İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Yükselen konut fiyatlarının yanından sektörün öenmli sorunlarından bir tanesi de işçi problemi. Sektör temsilcileri inşaatlarda günlük 2 bin liraya çalışan işçi bulamadıklarından yakınıyor.

GÜNLÜK 2 BİN LİRAYA ÇALIŞAN ELEMAN BULUNAMIYOR

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İnşaat maliyetlerindeki artışın, konut fiyatlarını da doğrudan etkilediğin söyledi.

Vural '' Enflasyonun 2024 yılı içerisinde Merkez Bankası’nın yüzde 36’lık bir hedefi bulunuyor. Bu hedef dahilinde ilerlenirse rakamlar daha stabil bir hale gelecektir. Ancak burada malzemedeki artıştan ziyade işçilik maliyetlerindeki artış daha önemli.

Çünkü kalifiye eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Günlük 2 bin TL yevmiyeye dahi çalışan bulmakta zorlanıyoruz. Mavi yakalı maaşları beyaz yakalıyı geçmiş durumda. Çalışan sıkıntısı da işçilik maliyetlerini yukarıya çekiyor." dedi.

YENİ İSTİHDAM ALANLARI İÇİN PERSONEL ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, konut sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak genel merkezimizde 50 çalışanları olduğunu  şantiyelerde ortalama çalışan ve iş yaptığımız paydaşlarımızdan taşeron firma çalışanlarıyla 400 personel bulunduğunu aktararak şöyle devam etti: " Bizim için mesleki deneyim ön plandadır.

Bu doğrultuda mimar, mühendis, satın alma, gibi farklı birimlerde de kadın istihdamına her zaman sıcak bakıyoruz. Yıl içerisinde Gebze ve Pendik’te iki yeni proje daha hayata geçireceğiz. Pendik projemizde ticari alanlar da mevcut olacak. Şantiyelerimizde 300 personel alımı daha yapacağız.

Proje müdürü, şantiye sorumlusu, saha mühendisi, inşaat mühendisi başta olmak üzere 2024 yılının ilk çeyreğinde yeni istihdam alanlarımız için personel alımına başlayacağız." dedi. 

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Mühendisler işi bırakıyor!

Geri Dön