26 / 07 / 2024

Kütahya imar durumu

Kütahya imar durumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ÇED raporunun onaylanmasıyla ilgili "Putin'in gelmesiyle ilgisi yok. Biz zaten üzerinde çalışmıştık. Putin' in geldiği güne denk geldi" dedi.

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kütahya OSB'de imar incelemesi yapıldı!

Kütahya’nın Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) son imar incelemesini de gerçekleştirdi.

Kütahya Emet'te imar planı çalışmaları başladı!

Kütahya Emet Belediye başkanı Mustafa Koca, bölgedeki imar çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Koca, 500 bin TL'lik koruma imar planı çalışmalarının başladığını bildirdi.

Kütahya Yoncalı'nın geleceği planlanıyor!

Kütahya’nın önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Yoncalı’nın dünü, bugünü ve geleceği’ konulu istişare toplantısı, yapıldı. Vali Ahmet H. Nayir, "Belediyemizin burasıyla ilgili olarak bir termal turizm bölgesi olmasına yönelik imar çalışması var." dedi.

Kütahya'da inşaat sektörü hızlandı!

'Bursa inşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği Başkanı Mehmet Tekin, bölgedeki inşaat sektörüne ilişkin yatırımları anlattı. Tekin, ilçedeki kentsel dönüşüm ve imar çalışmalarını değerlendirdi.

Kütahya'da 24 köy için imar çalışması yapılıyor!

Kütahya'da 24 köy için imar uygulaması çalışması yapılıyor. Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu imar çalışmalarında gelecek 25-30 yılı düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

Kütahya Pazarlar'ın yeni imar planı onaylandı!

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içinde kalan 9.8 hektarlık riskli alana ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yeniden hazırlanan imar planı onaylandı.

Kütahya Pazarlar'da imar planı onaylandı!

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içinde kalan 9.8 hektarlık riskli alana ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yeniden hazırlanan imar planı onaylandı.

Murat Arıburnu: Kütahya Dumlupınar'da artık imar yasağı yok!

AK Parti Dumlupınar İlçe Başkanı Murat Arıburnu, milli parklarda yapılaşmanın önü açan yönetmelik değişikliğinin, AK Parti Kütahya milletvekillerinin de katkılarıyla Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını kaydetti.

Kütahya'nın imar sorunu çözüldü!

Kütahya Belediyesi, Müderris Mahallesi'de 17 kişinin hissedar olduğunu 40 yıllık imar problemini çözüme kavuşturdu. Vatandaşların tapuları, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve belediye başkan yardımcıları tarafından takdim edildi.

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Kütahya imar durumu Haberi

Kütahya imar durumu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi arasında Kentsel Dönüşüm içerikli protokol anlaşması imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında toplamda bin 300 konutun bulunduğu bölgede kentsel dönüşüm yapılacağı açıklandı. 


Protokol töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Kentsel dönüşüm yeni bir alan ve gördüğünüz gibi yeni bir protokol daha yapıyoruz. Bu anlamda Kütahya Belediyemize bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. 


Protokolde imzalayacağımız alanlar rezerv yapı alanları olarak isimlendirdiğimiz yerlerdir" ifadesini kullandı. Bakan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu alanlar riskli bölgelerin veya yapıların belirlenmesi ve rezerv alanlara taşınması için yapılmıştır. Bu alanların olduğu illere örnek vermek gerekirse; İstanbul, Ankara. İzmir, Bursa, Kütahya, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli, Adana. 

Erzincan, Elazığ. Sakarya, Karaman, Aksaray,  Gaziantep gibi illerimizdir. Toplamda 37 adet rezerv alanı belirlenmiş olup. bu da 42 bin...