21 / 05 / 2024

Kutuören Camii adres

Kutuören Camii adres

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi İbadullah Camisi, restore edilmeyi bekliyor. Anıtlar Kurulu tarafından tescillendiği belirtilen caminin restorasyonu konusunda cemaat, beklemekten başka hiçbir şey yapamıyor.

En ucuz iPhone 13 nerede satılıyor? İşte ilk 5 adres! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’den çok rağbet gören Apple telefonlarından olan iPhone 13’ün fiyatları her dakika araştırılıyor. Peki en ucuz iPhone 13 nerede satılıyor. İşte ilk beş adres…

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Arnavutluk Namazgah Camii 2018'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temeli atılan, Arnavutluk Tiran'da yapımı süren Balkanlar'ın en büyük camisi, Namazgah Camii, 2018'in sonunda bitmiş olacak...

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.

Çamlıca Camii'nin yüzde 80'i tamam!

Yapımı süren Çamlıca Camii'nin yüzde 80'i tamamlandı. Caminin aydınlatması için 3 boyutlu özel ışık sistemiyle projelendirildi.

Ankara Esertepe Yeni Camii inşaatı tamamlanamadı!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ve 2010 yılında yapımına başlanılan Esertepe Yeni Camii, gönüllülerden yardım bekliyor.

Keçiören Başka Ankara satış ofisi!

Keçiören Başka Ankara satış ofisi adres ve iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Başka Anlara Evleri'nde 525 adet daire ve 25 villa yer alıyor...

Esentepe Yeni Camii görenleri şaşkına çeviriyor!

Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ‘Esentepe Yeni Camii’, mimarisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Ankara Camii, Kurban Bayramı'na yetiştirilecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Ulus’ta yapımı süren Ankara Camii’ni gezerek yetkilerden bilgi aldı. İnşaatı denetlerken bir işçinin cebinde gördüğü sigara paketini aldı.

Makedonya Kebir Mehmet Çelebi Camii restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve 1963 depreminde hasar gören Kebir Mehmet Çelebi Camii Türkiye'nin de desteğiyle restore edildi.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kutuören Camii adres Haberi

Kutuören Camii adres

Çubuk'a bağlı Kutuören Mahallesi'ndeki 400 yıllık tarihi Kutuören Camii, restore edilmeyi bekliyor. Anadolu Medeniyetler Müzesi tarafından 1987 yılında yayınlanan kitapçıkta tarihi eser olarak belgelenen Cami,  17. yüzyıl başında yapılmış. Minber ve tavanda aşı boyalı nakışlar bulunan Cami, kerpiç, ahşap ağırlıklı ve taş duvarlı çatılı bir yapıya sahip. 


Çubuk Müftüsü Bilal Kara, eski caminin kütük defterinde kayıtlı olmadığı bilgisini vererek, kayıtlarında yeni caminin bulunduğunu ve hali hazırda orada ibadet edildiğini söyledi. 


İbadete açık olan yerin kendileri açısından önemli olduğunu ifade eden Kara, "Yeni cami, 1990 yılında faaliyete geçmiş ve o tarihten sonra çok eski olması nedeniyle eski cami kullanılmamış. Eski caminin tadilatı veya bakımı için mahalle halkının ve muhtarlığın gerekli yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Bizim elimizde tarihi bir cami olduğuna ilişkin herhangi...