13 / 05 / 2024

Kutuören Camii

Kutuören Camii

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından da tescillenen 400 yıllık tarihi Kutuören Camii'nin ibadete kapalı olmasının kendilerini çöz üzdüğünü söyledi...

400 yılık tarihi Kutuören Camii restore edilmeyi bekliyor!

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi İbadullah Camisi, restore edilmeyi bekliyor. Anıtlar Kurulu tarafından tescillendiği belirtilen caminin restorasyonu konusunda cemaat, beklemekten başka hiçbir şey yapamıyor.

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Arnavutluk Namazgah Camii 2018'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temeli atılan, Arnavutluk Tiran'da yapımı süren Balkanlar'ın en büyük camisi, Namazgah Camii, 2018'in sonunda bitmiş olacak...

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.

Çamlıca Camii'nin yüzde 80'i tamam!

Yapımı süren Çamlıca Camii'nin yüzde 80'i tamamlandı. Caminin aydınlatması için 3 boyutlu özel ışık sistemiyle projelendirildi.

Ankara Esertepe Yeni Camii inşaatı tamamlanamadı!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ve 2010 yılında yapımına başlanılan Esertepe Yeni Camii, gönüllülerden yardım bekliyor.

Esentepe Yeni Camii görenleri şaşkına çeviriyor!

Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ‘Esentepe Yeni Camii’, mimarisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Ankara Camii, Kurban Bayramı'na yetiştirilecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Ulus’ta yapımı süren Ankara Camii’ni gezerek yetkilerden bilgi aldı. İnşaatı denetlerken bir işçinin cebinde gördüğü sigara paketini aldı.

Makedonya Kebir Mehmet Çelebi Camii restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve 1963 depreminde hasar gören Kebir Mehmet Çelebi Camii Türkiye'nin de desteğiyle restore edildi.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

450 yııllık Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi!

İstanbul’un Azapkapı semtinde Mimar Sinan tarafından 1578’de Sokollu Mehmet Paşa adına yapılan Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi. Birkaç yıldır onarım gören ve etrafı şantiye alanına dönen caminin duvarının kim tarafından ve ne amaçla delindiği bilinmiyor.

İzmir Karabağlar'daki Yeşilyurt Ulu Camii ibadete yeniden açıldı!

Yeşilyurt Ulu Camii, 2 yıl 7 ay süren çalışmalar sonunda yeniden inşaatı yapılarak daha modern bir biçimde ibadete açıldı. Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu camilerin huzur yerleri olduğuna dikkat çekldi.

Kutuören Camii Haberi

Kutuören Camii


Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından da tescillenen 400 yıllık tarihi Kutuören Camii'nin ibadete kapalı olmasının kendilerini çöz üzdüğünü söyledi. Kıyak, bu caminin acilen restorasyonun yapılarak ibadete açılması için yetkili makamları göreve davet ettiklerini belirtti. 


Kıyak, yaptığı açıklamada Anadolu Medeniyetler Müzesi tarafından 1987 yılında yayınlanan kitapçıkta tarihi eser olarak belgelenen bu caminin 17. yüzyıl başında yapıldığını hatırlattı. Mimber ve tavanında aşı boyalı nakışlar bulunan caminin kerpiç, ahşap ağırlıklı ve taş duvarlı çatılı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kıyak, "Bu camimiz ibadete açılması için gerekirse çubuk ilçesinde Kutuören Cami Derneğini kurdurup camimizin restorasyonu nu yapmaya da bizler hazırız. Anıtlar Kurulu bir yerde ufak bir tarihi taş parçası bulduğunda seferber...