03 / 05 / 2024

kuyu suyu nedir

kuyu suyu nedir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde kuyu suyu kullanımı " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Emlak Vergisi'nin 2. taksiti 30 Kasım'a kadar ödenecek!

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ve İlan Reklam Vergisi’nin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar ödenebilecek.

Sitelerde kuyu suyu kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde kuyu suyu kullanımı " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

İstanbul susuzluğunda C Planı kuyu suyu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yaz İstanbul’da barajların doluluk oranının azalması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısı nedeniyle, B planı olarak Sakarya Nehri’ni devreye soktuklarını açıkladı.

İçme suyu mutlak koruma alanı nedir?

İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanlarının Belirlenmesi Hakkında Tebliğe göre içme suyu mutlak koruma alanı nedir? İçme suyu mutlak koruma alanı nasıl belirlenir?

Baraj nedir, nasıl yapılır?

Enerji üretimi, içme için kullanılma, sulama suyu temini ve akarsuların düzenlenmesi gibi pek çok amaca yönelik olarak inşa edilen baraj nedir, nasıl yapılır? Baraj çeşitleri nelerdir?

Gümüşsuyu Mahallesi sokak sokak arsa rayiç değerleri 2014!

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedellerini nasıl öğrenirim? Beykoz Gümüşsuyu arsa rayiç bedeli nedir? Beykoz 2B Gümüşsuyu arsa rayici nedir? İşte, Gümüşsuyu Mahallesi sokak sokak arsa rayiç değerleri 2014!..

Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerlerini nasıl öğrenirim?

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerleri nedir? Beykoz Gümüşsuyu Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayicini öğrenmek istiyorum, Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerlerini nasıl öğrenirim? sorularının cevapları...

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerleri nedir? Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelini nasıl öğrenebiliriz? Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedeli kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B satışına Gümüşsuyu Mahallesi ile başlıyor. Beykoz Belediyesi, 2B arsa satışına ilk önce Gümüşsuyu Mahallesi sakinlerine tebligat göndererek başlayacak. Peki Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedeli nedir?

Kemer'de 3 yıldızlı bir otel mühürlendi!

Kemer'de kuyu suyu kullanıldığı gerekçesiyle 3 yıldızlı bir otel, belediye zabıta ekiplerince mühürlendi. Valizleriyle otel önünde aracı acentelerinin kendilerine başka bir otel bulmasını bekleyen tatilciler, duruma tepki gösterdi...

Yeraltı suyu işletme rezervi nedir?

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular, yeraltı suyu olarak ifade ediliyor. Peki buna göre yer altı suyu işletme rezervi nedir? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

kuyu suyu nedir Haberi

kuyu suyu nedir

Özellikle inşaat sürecinde, maliyeti düşürmek ve imalat sürecini hızlandırmak amacı ile müteahhitler tarafından proje parseli içine su kuyuları açılmaktadır. Bu kuyular inşaat imalatının düzensizliği özelliğinden dolayı imalatın rutin bir işi gibi görüldüğünden, inşaat sürecinde resmi mercilerce de algılanamayabilir. Ancak, sonrasında hukuki, mali,idari, sosyal yapısalı tam algılamamış site yönetimleri ya bu kuyuları kullanmakta yada kendileri yeni kuyular açmaktadır.


Asıl sorun ise, bu yöneticilerin kat malikler birliği iradesini hiçe saymaları ve sonrasında tüm malikleri resmi ve maddi olarak zor durumda bırakmalarıdır.


Siteler, kişi veya tekil iradenin dışında, tüzel kişiliksizlikten dolayı, hukuki bir karşılığı olmayan Kat Malikler Birliğinindir. Bu ne demektir ?  Hiç kimse veya irade bu birliğin iradesinin yerine geçemez, bu birliğin doğal ve mecburi,doğal, ayni haktan doğan hukuk dolayısı ile  üyesi olan...