05 / 05 / 2024

kuzey ırak türkiyede

kuzey ırak türkiyede

Kuzey Irak'ta Türk şirketleri yeni bir Dubai inşa ediyor. Zenginleşen 4.5 milyon nüfusu ile yüzünü Türkiye'ye çeviren Kuzey Irak sokakları Türkiye'den farksız

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Kuzey Etüt Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Etüt Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Cengiz tarafından kuruldu. 

Irak, Türk müteahhitlerine borcunu ödemeye başlıyor!

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Limak'tan Kuzey Irak'a 141 milyon dolarlık tünel!

Limak, DEAŞ’ın saldırılarına rağmen yapımını üstlendiği 3.6 kilometrelik Gali Zakho Tüneli’ni açtı.

Irak, Türkiye'den gayrimenkul alımında 1. sırada yer aldı!

Uluslararasi yatırımcılar için cazibe merkezi olan Türkiye'ye özellikle Irak'tan binlerce konut yatırımcısı talep gösteriyor.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nevita gözünü Kuzey Irak’a çevirdi!

Fuzul Grup bünyesinde faaliyet gösteren Nevita, Orta Doğu ve Körfez ülkesi yatırımcılarını Türkiye’ye çekiyor. Bugüne kadar 90 milyon TL değerinde yatırımı Türkiye’ye getiren Nevita, gözünü K. Irak’a çevirdi.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

Elz İnşaat BOTAŞ Irak Türkiye Ham Petrol Hattı inşaatında yer alıyor!

Adana'nın en önemli iş adamlarından Mehmet Hanifi Kalo, Adana ekonomisi, faaliyet alanları olan sökterler ve firmalarının ticari anlamda ki başarıları hakkında yaptığımız söyleşide, başarısının sırlarını paylaştı..

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

kuzey ırak türkiyede Haberi

kuzey ırak türkiyede



Kuzey Irak ile Türkiye arasında hep ihracat, petrol, inşaat konuşulduğu gibi ekonomik ilişkilerden bahsedildi, milyar dolarlık rakamlar havada uçuştu. Fakat kimse bölgedeki yeni sosyo-ekonomik fotoğrafı çekmedi. 


Petrol yüzünden Bağdat Yönetimi ile ipleri koparma noktasına gelen Kuzey Irak'taki 4.5 milyonluk nüfus, yüzünü tamamen Türkiye'ye çevirmiş durumda. Kuzey Irak'ta binden fazla Türk şirketi bulunuyor. Türk dizileri, sanatçıları ve markaları gündemi belirliyor. İstanbul kelimesi ise adeta sihirli bir sözcük. Özellikle Erbil'de 'İstanbul'dan geliyorum' dediğinizde ya sizinle fotoğraf çektiriyor ya da evlerinde misafir etmek istiyorlar. 


Bölgenin en büyük şehri olan Erbil'e Türk Hava Yolları, Atlasjet ve Pegasus Havayolları'nın haftada 24 uçuşu bulunuyor. Uçaklar öylesine dolu ki 15 gün önceden rezervasyon yaptırmadığınızda yer bulmanız imkânsız. Türk şirketleri tarafından 350 milyon dolara inşa edilen Erbil Uluslararası Havalimanı...