30 / 04 / 2024

Kuzey Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

Kuzey Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Kalyon İnşaat Beykoz projesinin planları hazırlandı!

İstanbul Beykoz’da 2 milyon metrekarelik alanı kapsayan Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına inşa edilecek olan 553 adet villanın planları hazırlandı.

Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı olarak ilan edildi!

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Belgrad Ormanı’nda inşaata izin yok!

Kuzey Ormanları Savunması, Belgrad Ormanı’ndan geçmesi planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Dekovil Hattı projesine karşı toplandı.

Kuzey Marmara Çevre Yolu'na ekolojik viyadükler geliyor!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Marmara Çevre Yolunun geçtiği güzergahta bulunan 25 viyadüğün altının yaban hayvanları için rehabilite edileceğini bildirdi.

İstanbul'un kuzey ormanlarına yeni yangın gözetleme kulesi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzey ucunda orman yangınlarını gözetlemek amacıyla yeni bir kulenin inşasına başladı.

Fatih Ormanı için eylem!

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı'nın içindeki taş ocaklara dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganlarını kullandı.

Fatih Ormanı'ndaki inşaat projeleri protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması ve Diren Fatih Ormanı İnsiyatifi'nin çağrısıyla bir araya gelen çevreciler Fatih Ormanı'nda yapılan taşocakları ve inşaat projelerine karşı İstanbul Maslak'ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Fatih'teki park orman arazisine yapılacak stadyum protesto edildi!

Fatih Ormanı 'savunması' "Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı İçerisinde yer alan 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Fatih Ormanı imara açılmasın protestosu yapıldı!

Kuzey Ormanları Savunması isimli grup, Sarıyeıdeki Fatih Ormanı'nın imara açılacağını iddia ederek eylem yaptı. Fatih Ormanı Tabiat Parkı'nın içinden çıkarak eylemcilerin yanına gelen birkaç kişi grupla konuşmak istedi.

Creditwest Bank, Kıbrıs'a 20 bin ağaçlık orman kazandıracak!

Creditwest Bank Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’taki 20. Yılını kutluyor. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne sponsor olan Creditwest Bank Kıbrıs, ülkeye 20 bin ağaçlık bir orman da kazandıracak.

Kuzey Kore'li öğrenciler inşaat işçisi olacak!

Kuzey Kore, öğrencileri fabrika, tarla ve inşaatlarda çalıştırmak için üniversiteleri 10 aylığına kapatıyor. Pyongyang hükümeti, ülke ekonomisini yeniden inşa etme mücadelesi çerçevesinde tüm üniversitelerde gelecek yıl Nisan ayına kadar ders yapılmaması

Kuzey Irak, altyapısıyla yatırımcıların ilgisini çekiyor!

 Türk yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Kuzey Irak, Forbes dergisinde yatırımcı avına çıktı. Petrol zengini bölge, uluslararası şirketler için özellikle enerji, eğitim ve altyapı alanındaki yatırım fırsatlarını ön plana çıkarıyor

Kuzey Kirazlı Ormanı doğal sit alanı Haberi

Kuzey Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Köyü, Kuzey Kirazlı Ormanı 8 pafta, 360 parsel, Güney Kirazlı Özel Ormanı 51 pafta, 316 ada, 4 parsel ve 8 pafta, 266-267-268 parseller Bakanlık Makamının 06.07.2018 tarih ve E.119478 sayılı OLUR’u ile “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 3. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili duyurulur...