13 / 05 / 2024

kuzguncuk bostanları

kuzguncuk bostanları

Radikal Gazete Yazarı Tan Morgül, Kuzguncuk'ta betonlaştırmaya karşı gelen Kuzguncukluları dinledi, ne istediklerini sorup Kuzguncuk bostanlarına bina izni verildiğini, yeşil kalmayacağını öğrendi. İşte o yazı!

Kuzguncuk ve Beylerbeyi'nin Anadolu Yakası'nda eşi yok! Konut yatırımcıları her zaman kazanır!

Gayrimenkul Danışmanı Çağlar Oktar ve Füsun Alyakut; İstanbul'da Avrupa yakası için Bebek-Emirgan-Yeniköy nasıl değerliyse, Anadolu yakası için de Beylerbeyi-Kuzguncuk'un aynı öneme sahip olduğunu belirterek yatırımcıların her zaman kazançlı çıkacaklarını belirtti.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Nef Nakkaştepe fiyat listesi!

Nef Nakkaştepe fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Proje Kuzguncuk'da inşa ediliyor.

Nef Nakkaştepe ön talep topluyor! Yeni proje!

Son 4 senede, 18 projede 6 binin üzerinde konut teslimi yapan Nef, Nakkaştepe projesi için düğmeye bastı. Proje Üsküdar Kuzguncuk'ta hayata geçiriliyor.

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki konutunu fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ifadesinde olay yerine gittiğinde kaçak yapı görmediğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Üsküdar Kuzguncuk'taki arsaya yönelik iddialara cevap!

 Vakıflar Genel Müdürlüğü, Üsküdar Kuzguncuk'taki bir arsanın kiralanmasıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Alişan ve Buse Varol Kuzguncuk'ta villa kiraladı!

Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan Alişan ile Buse Varol çifti Nakkaştepe Kuzguncuk'ta aylık 25 bin TL'ye ev kiraladı. 

Ayça İnci çöp şiş dükkanı açtı!

Güzel oyuncu Ayça İnci, rahmetli dedesi Bilal İnci'nin izinden gidiyor. İnci, Kuzguncuk ve Kozyatağı'nda iki farklı mekan açtığı.

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tedirginliği!

İstanbul’un kimliğini koruyan son bölgelerinden Kuzguncuk kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Kuzguncuklular Derneği Başkanı mimar Tülay Atabey ve Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Nevzat Sayın açıklamalarda bulundu.

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Boğaz'ın incisi tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

kuzguncuk bostanları Haberi

kuzguncuk bostanları


Mimli tarih: İspiro oğlu İlya Şore’den yadigâr, yaşı 700’leri geçkin Kuzguncuk semtinin son bostanı, nam-ı diğer İlya’nın bostanı. Onca zaman, Şore ailesinin ekip biçtiği arazinin tümü 1977’de Vakıflar’a geçiyor, sahipleri ‘firari ve mütegaip eşhas’tan sayılarak; hem de İlya daha sağ iken... 1986’ya kadar yeşil alan kabul edilen bostana, aynı yıl Boğaziçi İmar Y.K. Kurulu, Boğaziçi Kanunu’na aykırı olarak, okul izni verir. Arazi, Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı’na kiralanınca da, yıllar sürecek ‘endişe’ başlar. Vakıf bostana önce hastane, sonra da tarımsal amaçlı bir yapı yapmak için 1992’de Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden ‘imar durumu belgesi’ alır. Ve Kuzguncuk mücadeleye başlar... Yapı teşebbüsü durur. Lakin ne vakıf ne de bürokrasi durma niyetindedir 96’da Milli Eğitim Bakanlığı devreye girer okul için. 2000’de...