02 / 05 / 2024

lahit bulundu

lahit bulundu

Kayseri'de bir inşaat için yapılan kazıda Roma dönemine ait 2 lahit ortaya çıkarıldı

Burdur Sagalassos Antik Kenti'nde bin 900 yıllık lahit bulundu!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Burdur'daki Sagalassos Antik Kenti, M.Ö. 333 yılına dayanan geçmişiyle araştırmacıların ve tatilcilerin ilgisini çekiyor.

İznik'teki inşaat alanında lehit arandı!

İznik Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bir kişi, Roma dönemine ait lahit bulunduğunu ve üzerinin molozla örtüldüğünü bildirdi. İhbar üzerine polis ve İznik Müze Müdürlüğü görevlileri harekete geçti.

Denizli Çivril'de bir inşaat sırasında tarihi lahit bulundu!

Denizli Çivril'de bir inşaatın temel kazısı yapılırken Doğu Roma dönemine ait üç lahit bulundu. İlçeye bağlı Koçak mahallesinde yaşayan Haydar Acar, arsasına bina yaptırmak için iş makinesi ile temel kazısına başladı.

Aydın'da gölet inşaatında lahit bulundu!

Aydın'ın Nazilli ilçesi İsabeyli Mahallesi'nde yapılan gölet inşaatında, bir lahit mezar bulundu. Aydın Müze Müdürlüğü, lahitte yaptığı çalışmada içerisinde kemik parçaları ve kırık toprak testi olduğunu tespit edildi.

Tire'de su kanalı kazı çalışmalarında tarihi eser bulundu!

İzmir Tire’nin Yeğenli Mahallesi kırsalında Temmuz ayında DSİ’nin su kanalı çalışması sırasında bulunan “Geç Roma” dönemine ait 3 mezardan sonra şimdi de aynı bölgede “lahit mezar” bulundu.

Düzce'de atık su kazısında lahit bulundu!

Düzce’de Cumhuriyet Mahallesi’nde iş makinesiyle kanalizasyon çalışması yapan belediye ekipleri, 6 metre derinlikte bir insan kafatası ile yaklaşık 3 metre uzunluk, 1 metre ene sahip üzeri kapalı taş kalıntıya rastladı.

Amfipolis anıt mezar kazılarında iskelet bulundu!

Yunanistan'ın Serres kenti yakınlarındaki antik Amfipolis bölgesinde yapılan anıt mezar kazırlarında lahit içinde bir iskelet bulundu. İskelet, cinsiyetinin tespit edilmesi için antropoloji uzmanlarınca incelemeye alındı...

Darülfünun Alt Geçidi Güçlendirme çalışmaları sırasında iki lahit kapağı bulundu!

"Darülfünun Alt Geçidi Güçlendirme Projesi" kapsamındaki çalışmalar sırasında, 2. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen iki lahit kapağı bulundu. Kazı, Arkeoloji Müzesi yetkililerinin denetiminde devam edecek.

Kadir Topbaş: Deprem riski taşıyan alanlar 3. havalimanının bulunduğu bölgeye taşınacak!

Deprem riski taşıyan alanların üçüncü havalimanının bulunduğu bölgelerde yeni yerleşim alanlarına taşınacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Riskli bölgelerin en az yüzde 50'si yeşil alana dönüştürülecek" dedi...

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki!

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki yağdı. Ramazan ayının ilk iftarının açıldığı Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Kütahya'da kanalizasyon kazısında bin 500 yıllık arşitrav bulundu!

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu. Arşitrav: Sütunların üzerine konulan yatay hatıllara verilen isim...

Hüseyin Sözlü: Kamu binaları bulunduğu yere değer katmalı!

Kızılay Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı ve şube yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 'yü ziyaret etti. Hüseyin Sözlü kamu binaları bulunduğu yere değer katmalıdır dedi...

Akçansa Çimento üretim tesislerinin bulunduğu adresleri açıkladı!

Akçansa Çimento bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada üretim tesislerinin bulunduğu adresleri açıkladı. Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin üretim tesislerinin bulunduğu adresler haberimizin içinde yer alıyor...

lahit bulundu Haberi

lahit bulundu

Kayseri'de bir inşaat için yapılan kazıda Roma dönemine ait 2 lahit bulundu. 

     Müze Müdürü Hasan Elmaağaç, AA muhabirine, Nurihas Mahallesi'nde bir inşaat kazısında tarihi eser parçaları çıktığı bilgisi almaları üzerine kazı bölgesinde çalışma başlattıklarını söyledi. 

     Parçaların lahite ait olduğunu belirlediklerini, bir lahiti de bütün olarak kurtarmayı başardıklarını anlatan Elmaağaç, şu bilgileri verdi: 

     ''Geldiğimizde lahit parçalarıyla karşılaştık. Görevliler bir lahitin daha olduğunu söyledi. Bu lahitin etrafını açıp, temizledik ve ortaya çıkardık. Eser, Roma dönemine ait. Lahiti açtığımızda içinde toprak olduğunu gördük. İçini temizledik. Herhangi bir bulgu olup, olmadığını görmek için çıkan mezar kumunu eletiyoruz. Bu lahit üzerinde girland üzüm motifleri ve Meduza başı motifleri var. Büyük bir olasılıkla kendi döneminde soyulmuş, karıştırılmış ve içerisinde herhangi bir şey...