06 / 05 / 2024

Lazerli lam yazma cihazı nedir

Lazerli lam yazma cihazı nedir

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta bir firma, mikroskoplarda numune incelemek için kullanılan lamların üzerine bilgi yazan ve ithal edilen cihazı, üniversite-sanayi iş birliği ile  5'te bir maliyetle ürettiğini duyurdu.

Lazerli lam yazma cihazı 5'te bir maliyetle üretildi!

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta bir firma, mikroskoplarda numune incelemek için kullanılan lamların üzerine bilgi yazan ve ithal edilen cihazı, üniversite-sanayi iş birliği ile  5'te bir maliyetle ürettiğini duyurdu.

Ulvi Can Ünlügenç: Depreme karşı sağlam zeminde yapılar üretilmeli!

ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ünlügenç, son dönemde Türkiye'nin değişik bölgelerinde meydana gelen depremlerin ardından sağlam zeminlerde yönetmeliklere uygun yapılar üretilmesini istedi.

Öz Sağlam Mobilya Kuyumculuk İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Sağlam Mobilya Kuyumculuk İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Ümit Sağlam tarafından kuruldu.

Tekirdağ'da depreme dayanıklı sağlam binalar inşa edilmeli!

AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol, "Tekirdağ'da sağlam binalar inşa etmemiz gerekiyor ve sağlam binalar içerisindeki yaşam odalarımızı güvenli hale getirmemiz gerekiyor. " açıklamasında bulundu.

Sağlam Park Güneşli'de fiyatlar 460 bin TL'den başlıyor!

Sağlam Park Güneşli'de dairelerin alanları 115 metrekareden başlıyor, 150 metrekareye kadar ulaşıyor. Toplam 21 kat, 105 adet konut bulunan projede daire fiyatları 460 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Van'da yapılar sağlam zeminlere inşa edilmeli!

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyeleştirme Dairesi Başkanlığı “deprem” semineri düzenledi. Van'ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan uzmanlar yapıların sağlam zeminlerde yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Sağlam Servis Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağlam Servis Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Veysel Sağlam ve Recep Sağlam ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 1 Nisan'da Ümraniye, Çakmak Mahallesi, Tavukçuoğlu Caddesi'nde kuruldu.

Şeref Sağlam: Antalya'da Ruslara konut satışı devam ediyor!

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sağlam, Rusların mülklerini ucuza satarak Antalya'yı terk ettikleri iddiasının doğru olmadığını, Ruslara mülk satışı devam ettiğini belirterek, "Antalya'da mülk edinenler arasında, Kanadalıların olduğunu söyledi.

Etiler'deki Belediye Sitesi paylaşılamıyor!

Etiler'de Akmerkez'in karşısında bulunan Belediye Sitesi bir türlü paylaşılamıyor. Astaş Gayrimenkul'ün 2014'ten beri maliklerle anlaşmaya çalıştığı site için şimdi de Yiğit Group ve Sinanlı Yapı ortaklığı devreye girdi.

Sağlam Evkur Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağlam Evkur Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Yaşar Yürük ve Hasan Anli ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Sancaktepe, Kemal Türkler Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Depreme karşı sağlam binalar inşa edilmeli!

Tünaydın Gazetesi'nin yazarlarından Osman Uzun bugünkü yazısında depremlerde sağlam binaların kayıpları önleyeceğinden bahsetti. İşte Ozman Uzun'un bugünkü yazısı...

Depremlere karşı sağlam yapılar kentsel dönüşümle inşa edilmeli!

Deprem haftası etkinliğinde konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, kentsel dönüşümün en iyi şekilde analiz edilerek depremlere karşı sağlam bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Sağlam Taahhüt İnşaat Emlak Gıda Tedarik Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağlam Taahhüt İnşaat Emlak Gıda Tedarik Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi, Tuncer Sağlam tarafından 20 bin TL sermaye ile 11 Şubat'ta Arnavutköy, Adımköy Mahallesi'nde kuruldu.

Lazerli lam yazma cihazı nedir Haberi

Lazerli lam yazma cihazı nedir

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta bir firma, mikroskoplarda numune incelemek için kullanılan lamların üzerine bilgi yazan ve ithal edilen cihazı, üniversite sanayi iş birliği ile 5'te bir maliyetle üretti.

Üniversiteye bağlı Turgut Özal Tıp Merkezindeki laboratuvarlarda çalışan patologların önerisi üzerine, yaklaşık 4 yıl önce öğrenci Ferhat Toslak, ithal edilen lam yazma cihazıyla ilgili yüksek lisans tezi hazırladı. Tez, İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta üniversite-sanayi iş birliği projesi kapsamında Ar-Ge çalışmalarıyla hayat buldu.
Üniversite, yurt dışından ortalama 180 bin liraya alınan cihazı, Ar-Ge desteğiyle teknoparkta özel bir firmayla iş birliği yaparak, 30 bin lirayı bulan maliyetle lazerli olarak geliştirdi.Test çalışmalarının ardından yakın zamanda üniversite laboratuvarında kullanılması ve ardından seri üretime geçilmesi planlanan cihazın, hem sağlık sektörüne hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmasını amaçlıyorlar.

Proje...