28 / 04 / 2024

Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik

Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik

Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projeleri çevre dostu bina oluyor. Soyak’ın inşaatı devam eden her iki projesi de LEED (Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)sertifikalı olacak...

Daire Kartal'a LEED Gold yeşil bina sertifikası!

Bodur Gayrimenkul’ün, Kartal’da inşa ettiği Daire Kartal projesi, LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasını alarak çevreye duyarlı bir yapı olduğunu göstermiş oldu. 

Antplato projesi Leed Gold adayı!

Ant Yapı’nın sürdürülebilir projelere verdiği önem Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato için de devam ediyor. Antplato, dünyanın en güvenilir “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” Leadership in Energy and Environmental Design’a (LEED) aday oldu.

Tepe Betopan'la Uluslararası Leed Altın Sertifikası!

Tepe Betopan, uluslararası alanda en saygın yeşil bina sertifikası olan LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) Sertifikası değerlendirme sürecini, LEED Altın Sertifikası alarak tamamladı.

En yeşil rezidans ve ofis karma projesi Soyak Soho, ‘LEED Gold’ sertifikalı oldu!

Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Efficiency Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı...

Mavişehir Optimus ve Soho projeleri LEED sertifikalı!

Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projeleri çevre dostu bina oluyor. Soyak’ın inşaatı devam eden her iki projesi de LEED (Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)sertifikalı olacak...

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Haberi

Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik

Var olan binalarkategorisinde LEED (Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)EBOM sertifikasınıSoyak Merkez Binası’na alarak Türkiye’de var olan binalara yeşil bina sertifikasını ilk alan kurum olan Soyak, şimdi de Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projelerinde yeni binalar kategorisinde LEED (NC) sertifikası almaya aday. Mevcut ya da yeni yapılacak yapılarda, yeşil bina olmak için belli kriterlerin sağlanmasına yönelik en önemli sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED, yeşil dönüşüm için global ölçekte önemli bir araç görevi görüyor.



Bu bağlamda,Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projelerinde inşaat esnasında ve sonrasında kaynakların sürdürülebilirliğineazami ölçüde dikkat ediliyor. Bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitkiler seçilerek, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi...