30 / 04 / 2024

Led Gold sertifikası

Led Gold sertifikası

Çevresindeki doğa ve dokuya uygunluğu, binanın yerleşimi ve mimari süreciyle LEED kriterlerine göre projelendirilen Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn, dünyada sadece 15 otel projesinin sahip olduğu LEED Gold sertifikasının sahibi oldu

Konutta LED sertifikası şart!

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi konut kredilerinde LED sertifikasının hayati önem taşıdığını dile getirdi. 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Nivo İstanbul teslimleri başlıyor!

Leed Gold sertifikası standartlarına uygun olarak inşa edilen Nivo İstanbul’da teslimler başlıyor. Proje 3 blok home-ofis, 2 blok konut ve cadde alışveriş merkeziyle binlerce kişiyi ağırlayacak...

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED-GOLD sertifikasını almaya hak kazandı.

ASKİ Atatürk Spor Salonu'na En iyi Sosyokültürel Yapı Ödülü!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, çevre dostu, FIBA standartlarına uygun, 2 bin 500 seyirci kapasiteli ASKİ Atatürk Spor Salonu, ‘En iyi Sosyokültürel Yapı Ödülü’nü aldı.

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. 

Nidapark Seyrantepe’ye Gold seviyesinde LEED sertifikası!

Tahincioğlu’nun Seyrantepe’de hayata geçirilen konut projesi Nidapark Seyrantepe LEED Gold sertifikasını aldı. 

Daire Kartal'a LEED Gold yeşil bina sertifikası!

Bodur Gayrimenkul’ün, Kartal’da inşa ettiği Daire Kartal projesi, LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasını alarak çevreye duyarlı bir yapı olduğunu göstermiş oldu. 

Worldwide Business Center, LEED Gold Sertifikasına sahip!

MYC İnşaat tarafından kurgulanan Worldwide Business Center, Ataşehir'de 19 katlı olarak yükseliyor. Proje mimarisi ve özellikleriyle dikkat çekiyor..

Adana'ya "LEED Gold" sertifikalı spor salonu!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ve çevre dostu olarak inşa edilen "LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold" sertifikasına sahip ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Adana'nın yeşil spor kompleksi tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu, FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunu Adana'ya kazandırıyor.

Led Gold sertifikası Haberi

Led Gold sertifikası



Su tüketiminden, güneş enerjisinin kullanımına, yapının geri dönüşüm aşamalarından, kullanılan malzemelere ve iç mekan kalitesine kadar bir çok noktanın değerlendirilmesi sonucu sahip olunabilen sertifika Türkiye’de ilk kez bir otele veriliyor. 


Hilton Garden Inn İstanbul’un yatırımcısı Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu ödül ile ilgili olarak şöyle konuştu:


Nefes alarak ortak paylaşım içinde bulunduğumuz çevremize katkıda bulunabiliyor olmak tarif edilmez bir duygu. Çevreye duyarlı olabilmek adına, yatırımımıza ilave 5 milyon dolar ekledik. Bu sertifikayı ülkemizde alan ilk otel olmamız da bizi heyecanlandırdı.



Yerel ekonomiyi desteklemek ve yakıt tüketimi kaynaklı çevre kirliliğini önlemek için proje maliyetinin yüzde 30’unu yerel malzemelerden tercih edilerek oluşturulan otel inşaatının yüzde 30’u geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor. 



Güneş ışınlarından faydalanabilmek, su tüketimini azaltmak gibi konulara yoğun olarak değinilen...