01 / 05 / 2024

LEED sertifika

LEED sertifika

Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.

Flex Kurtköy projesi Leed sertifika adayı!

Dumankaya İnşaat, 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”ne katıldı. Flex Kurtköy projesi Leed sertifika adayı...

Yeşil bina yabancı yatırımcıları cezbediyor!

Mütekabiliyet Yasası sonrasından Körfez ve Ortadoğu ülkelerinden kolaylaşan gayrimenkul alımları, şirketleri bu pazarda da tanıtım çalışmalarına yönlendiriyor...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Nidakule Kayaşehir'de ofisler ön satışta!

Kayaşehir’in Leed sertifika adayı olan ilk ve tek A+ ofis projesi Nidakule Kayaşehir, Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Tahincioğlu kalitesi ve Emlak Konut güvencesiyle ön satışlarına başladı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 6 Mayıs'ta başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde gerçekleşecek ''Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı'' 6 Mayıs'ta başlıyor.

Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

Fuzul Grup sertifika hazırlıklarına başladı!

Gayrimenkulde, gayrimenkul sertifikası dönemi başladı. Fuzul Grup, bir sonraki projesinde sertifika uygulamak için ön hazırlıklara başladı.

Gayrimenkul geliştirme sertifika programı 13 Mart'ta yapılacak!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. GİSP üyeleri 13 Mart 2017 tarihinden itibaren gayrimenkul geliştirme sertifika programını gerçekleştiriyor.

Gayrimenkul Geliştirme Sertifika Programı başvuruları başladı!

GİSP ve YTÜ ortaklığında düzenlenecek Gayrimenkul Geliştirme Sertifika Programı başvuruları başladı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 28 Ocak'ta!

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 28 Ocak günü saat 09:30'da gerçekleşecek. Kentsel dönüşüm yönünden kendini geliştirmek isteyenler seminerle bir araya gelecek.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 28 Ocak'ta başlıyor!

İstanbul Ünversitesi ve ManahementPlus işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı" 28 Ocak - 19 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 10 Aralık'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi Sertifika Programı 10 Aralık 2016'da başlıyor.

Albaraka Leed Gold Sertifikası aldı!

Türkiye’de 30 yılı geride bırakan Albaraka, Genel Müdürlük binasıyla Türkiye’nin LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan ilk banka genel müdürlük binası oldu.

Soyak Holding LEED Sertifikası’nı yeniledi!

Enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştiren Soyak, Holding binası ile sahip olduğu LEED sertifikasını Silver seviyesinde yeniledi.

LEED sertifika Haberi

LEED sertifika

Dünyanın günden güne kirlenmesine dur demek için her sektörden bilinçli temsilciler, yaşanabilir çevrede, yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir yapılar hayata geçirmek için kolları sıvadı. 


Türk inşaat sektörü temsilcileri yeşil binalara prestij getiren uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yaparken, mobilya gibi tamamlayıcı sektörlerin sürdürülebilirlik çalışmalarının desteğiyle kriterlere daha kolay ulaşılabileceği ifade ediliyor. 


Sürdürülebilir alanlar, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar ile iç mekan hava kalitesi gibi kriterlerde yeterli puan alan firmaların sahip olduğu “Leed” ve “Breeam” gibi yurt dışındaki çevreci kuruluşların verdiği sertifikalar inşaat sektöründe kaliteyi artırıyor. 


Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan sertifikaları almak için belirlenen kriterlere ulaşmak için çalışan inşaat sektörünün yardımına ise yan sektörler koşuyor. 


Çevre duyarlılığına sahip üretim 


Geçtiğimiz günlerde sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, Türk mobilya sektöründe ilk kez “Green Good...