15 / 05 / 2024

Yeşil bina yabancı yatırımcıları cezbediyor!

Yeşil bina yabancı yatırımcıları cezbediyor!

Mütekabiliyet Yasası sonrasından Körfez ve Ortadoğu ülkelerinden kolaylaşan gayrimenkul alımları, şirketleri bu pazarda da tanıtım çalışmalarına yönlendiriyor...



Enerji tasarrufu, su verimliliği, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve doğal ışıktan yaralanma gibi özelliklere sahip yeşil binalar hem çevreci hemtasarruflu olması bakımından oldukça önem kazanıyor. 

Türkiye'nin ilk LEED sertifikalı projesi, Türkiye'nin ilk BREEAM POST CONSTRUCTION sertifikalı projesi ve yine Türkiye'nin ilk LEED platin sertifikasını alan projesinin yeşil bina danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini veren Altensis'in yöneticisi Emre Ilıcalı, ''Günümüzde yeşil bina konsepti içerdiği özellikler önem kazanıyor. Türkiye'de bugün itibarıyla LEED sertifikalı sadece 25 adet yeşil bina var ve bunun üçte ikisi Altensis danışmanlığında sertifikalandırıldı. Her yıl yaklaşık 600 bin konuta ihtiyaç olan ülkemizde, her yeni yapılacak binanın sadece depreme dayanıklı değil, enerji verimli ve çevreyle dost inşa edilmesi de artık bir zorunluluk. Bu yüzden yabancı yatırımcılar olası seçenekleri değerlendirirken, tasarruflu, enerji verimli ve özellikle sertifikalı binaları öncelikli tutacaklar.'' dedi.


Geri Dön