28 / 04 / 2024

Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Türkiye'nin en uzun plajlarından biline sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var, dedi.




Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu söyledi. 


Bakir bir bölge Pamucak'm çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarım dile getiren Bakıcı, "Tabiat Varlıklarım Koruma Kurulundan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. 


Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale, imalat noktasındayız. İzinler almdı. Bu izin Selçuk halkına da bölgeye de hayırlı olsun. Çok daha güzel şeylere imza atacağız" dedi. 


Bakıcı, "Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var. Bu teveccüh tabiki bizim yönetim tarzımızdan da, alanın balar olmasından da kaynaklanıyor. 'Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile bn- şey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. İyi bn* peyzaj oluşturacaklardır. Kıyı kenar çizgilerine dikkat edeceklerdir. Sahilin kirlenmemesi için önlemler alınacaktır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı oluyoruz" diye konuştu.  

Yeni Asır


Geri Dön