28 / 04 / 2024

Kütahya'nın OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Kütahya'nın OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Ulaşım altyapısı, lojistik avantajları ve düşük yatırım maliyetleri ve altı tane OSB'si bulunan Kütahya, yerli, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kütahya 1. OSB Başkanı Tolga Eskioğlu, kentin Türkiye'nin yeni gözde yatırım merkezlerinden biri olduğunu söyledi.



Büyükşehirlerde sanayi için yeterli alanın kalmaması, yerli ve yabancı yatırımcıları, ulaşım altyapısı gelişmiş, lojistik avantajları yüksek ve yatırım maliyetleri düşük OSB'leri olan şehirlere çekiyor. Kütahya da bu şehirlerden biri. Dünya'dan Hatice Aydoğan Özsökmen'in haberine göre; büyükşehirlere yakınlığının yanı sıra Zafer Havalimanı, otoyol ve demiryolu bağlantıları ile lojistik üstünlüğü daha da artan Kütahya, altıi OSB'sindeki sanayi parsel büyüklüğü, düşük yatırım maliyetlerine karşılık yüksek ve uzun vadeli yatırım teşvik oranları ve yetişmiş işgücü ile Türkiye'nin yeni gözde yatırım merkezlerinden biri oldu.

Son 3-4 yıldır yoğunlaşan talep nedeniyle şehrin merkezinde yer alan Kütahya 1.OSB, 30 Ağustos OSB ve Kütahya Seramik OSB'de arazi tahsisleri tamamlandı. Gediz ve Tavşan 11 OSB'de ise tahsisler devam ediyor. Yatırımcıların ve bölgedeki sanayicilerin yeni yatırım alanı talebini karşılamak amacıyla kurulan Zafer Altıntaş OSB'de, 10 bin metrekareden 500 bin metrekareye kadar arsa tahsisi yapılabiliyor. OSB'de altyapı katılım bedelinin 55 TL'den 27 TL'ye düşürülmesiyle yatırımlar daha da hız kazandı.

Kütahya nın OSB leri yatırımcıların gözdesi oldu!

"Kapımız hem yatırımcıya hem de işgücüne açık"

Stratejik bir lokasyona sahip Altıntaş Zafer OSB, büyük ölçekli ulaştırma projeleri olan İstanbul-Antalya hızlı tren hattı projesi, Ankara-İzmir otoban projesinin kesişim noktasında yer alıyor. Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı, Zafer Altıntaş OSB'nin hemen yanında bulunuyor. 

Konu ile ilgili DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, global ölçekli yerli ve yabancı yatırımlarla, Kütahya'nın bir üretim üssüne dönüşmekte olduğunu belirtti. Eskioğlu şunları söyledi:

"Çini, seramik, porselen ve madencilik alanında ihtisaslaşmış bir kent olan Kütahya'da OSB'ler, yatırımcılar ve nitelikli çalışanlar için ciddi bir alternatif sunuyor. KUTSO olarak yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız. OSB'lerimizde hem yerli hem de global ölçekliyatirimcılar için yer tahsislerimiz devam ediyor. Yeni ve global ölçekli yatırımlarla birlikte yetişmiş, nitelikli yeni çalışanlara da ihtiyacımız artıyor. Büyükşehirlerde iş arayanlar için de Kütahya bir fırsatlar şehri. Odamızın kapısı hem yatırımcılara hem de nitelikli işgücüne her zaman açık."

Kütahya nın OSB leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Eskioğlu, uygun arazi bedellerine ek olarak lojistik üstünlük, yatırım teşvik avantajları, yetişmiş işgücü ve gelişmiş altyapılarıyla Kütahya'daki OSB'lerin yatırımcıların gözdesi olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Kütahya, OSB'lerinin sağladığı lojistik üstünlük ve yatırım teşvik avantajlarını kullanarak ekonomisini büyütmeye hazırlanıyor. OSB'lerimiz Kütahya'nın ekonomisini hem büyütecek hem de işsizliği çözecek noktadadır. OSB'lerimizin istihdam potansiyeli şu an 20 bin civarında. Yeni tahsislerle bu sayı artacak." şeklinde konuştu. Kütahya Altıntaş Zafer OSB'nin, Türkiye'de yatırım yapmak, global ölçekli işletmeler ve yatırımlarını büyütmek isteyen ihracatçı firmalardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Eskioğlu, yatırımların faaliyete geçmesi ile bu yıl ilk etapta Zafer OSB'deki istihdamın 2 bin 400 kişiye ulaşacağını kaydetti.

Aydın Buharkent OSB'ye yatırımcılardan yoğun talep!

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

 


Geri Dön