27 / 04 / 2024

Kızılinler bölgesi turizm yatırımcılarına açılıyor!

Kızılinler bölgesi turizm yatırımcılarına açılıyor!

Kızılinler bölgesi turizm yatırımcılarına açılıyor. Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Bölgesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırımcıya tahsis amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi.



Konuya ilişkin açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, bölgeye böyle bir yatırımın gelmesi Eskişehir'i adeta uçuracağını belirterek, bunun. Tepebaşı Belediyesi'nin vizyonunu gösteren bir proje olduğunu belirtti. Ataç "Avrupa sağlık standartları normlarına uygundur. Bu, dört yıllık emeğin hayata geçmesidir. Bu proje Eskişehir'e ve Türkiye ekonomisine ciddi girdi sağlayacaktır. Tesiste su, tedavi amaçlı bir ilaç gibi kullanılacaktır" dedi. 

Başkan Ataç, mülkiyet sorunu ortadan kaldırılarak, tahsise hazır hale getirilen bu alanların Bakanlar Kurulu kararıyla yatırımcılara verileceğini söyledi. İhaleyi alacak olan yatırımcıların 1 nolu ve 2 nolu olmak üzere toplam 390 hektarlık alanın 80 hektarlık 2 nolu alanına öncelik vermeleri gerektiğini söyleyen Ataç, "Çünkü 2 nolu alan projenin kalbidir" diye konuştu. 

Yapılan açıklamaya göre, projeyle ilgili gelişmeler ise sırasıyla şöyle oldu; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Eskişehir Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" hazırlanmış ve 30 Ekim 2008 tarihinde onaylanmıştır. 

Tepebaşı Belediyesi'nin 2009 yılının Temmuz ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetki alarak başladığı, 18 Ekim 2012 tarihinde onaylanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlık'a gönderdiği 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları 6 Aralık 2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu'nca uygun görülerek onaylandığı daha önce tarafınıza bildirilmiştir. 

Planlama alanında "Sağlık ve Turizm Tesis Alanı'na" ayrılan yaklaşık 390 hektar yüzölçiime sahip alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 21 Aralık 2013 tarihli oluru ile yatırımcıya tahsis amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiştir. Mülkiyet sorunu ortadan kaldırılarak tahsise hazır hale getirilen bu alanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yatırımcılara tahsise çıkartılacaktır. Böylece yapılan planlama çalışmaları doğrultusunda uygulamaya yönelik ilk adım atılmış olacaktır. 


Akis Gazetesi


Geri Dön