18 / 05 / 2024

lefkoşa istanbul kardeş şehir protokolü imzalandımı

lefkoşa istanbul kardeş şehir protokolü imzalandımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Lefkoşa ile İstanbul arasında imzalanacak olan ‘Kardeş Şehir’ protokolü ile yavru vatan KKTC’ye ve Lefkoşa’ya daha da yakın olacaklarını söyledi....

Çağlar kardeşler turizm yatırımlarında hız kesmeyecek!

İstanbul Balmumcu’daki Plaza Otel’i tepeden tırnağa yenileyerek Mövenpick markasıyla hizmete sunan Çağlar kardeşler, “Ülkemize güveniyoruz, yeni yatırımlarla büyüyeceğiz” mesajını paylaştı. 

Lefkoşa'ya ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek!

Lefkoşa'nın Rum kesimine ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek. Hastane kompleksi 150 milyon Euro’yu aşan bir yatırım bedeliyle hayata geçirilecek.

Fahrettin Koca: Lefkoşa'ya 500 yataklı hastane inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün açılışı gerçekleşen KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında yakın zamanda Lefkoşa'da 500 yataklı hastane inşa edileceğini belirtti.

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açıldı!

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nden internetten emlak vergisi ödeme fırsatı!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) vatandaşlara evden çıkmadan belediye ile ilgili faturaların ödenmesi için internetten ödeme fırsatı sağlanıyor.

Lefkoşa Genel Hastanesi'nin ek binaları inşa ediliyor!

Kıbrıs'ın güneyinde 'Lefkoşa Genel Hastanesi' karşısında koronavirüs hastaları için yeni ek binalar inşa ediliyor. 

Ali Pilli: Lefkoşa’da inşa edilecek yeni hastane 500 yataklı olacak!

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa’da inşa edilecek yeni hastanenin temellerinin bu yıl içinde atılması sözü verdiklerini ve bu hedef için çalışmaların başladığını açıkladı...

Alparslan Türkeş Müzesi Lefkoşa'da açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Lefkoşa'da müzeye dönüştürülen MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doğduğu evin açılışı gerçekleştirildi.

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Kıbrıs'ın başkenti Mustafa Zeki Milali Sokak’ta bulunan yeşil alanın, birkaç hane tarafından işgal edilen yapılar Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yıkılıyor.

Murat Kurum: İstanbul'a 235 milyarlık yatırım yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "23 Haziran'dan sonra İstanbul için, İstanbul'un ulaşımı, kentsel dönüşümü, millet bahçeleri için kendisiyle ağabey kardeş uyumu içinde çalışıp İstanbullu kardeşlerimize hizmet edeceğiz" dedi.

Lefkoşa'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) işçi olarak giden Hataylı Mehmet Ezer (42), Lefkoşa'da çalıştığı inşaattan düştü. 4'üncü kattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Ziynet Sali Lefkoşa’dan ev aldı!

Yaşamını Türkiye’de sürdüren Kıbrıslı sanatçı Ziynet Sali, bu kez Lefkoşa’dan bir ev aldı. Geçen yıl Çatalköy'den villa alan Sali’nin yakın çevresine “ülkeme yatırım yapıyorum” dediği öğrenildi.

Piyalepaşa İstanbul Evleri satılık daire!

Piyalepaşa İstanbul Evleri satılık daire alanları 55 ile 207 metrekare arasında değişiyor. İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen projede yüzde 0,30 faizle 36 ay vade imkanı sağlanıyor.

lefkoşa istanbul kardeş şehir protokolü imzalandımı Haberi

lefkoşa istanbul kardeş şehir protokolü imzalandımı


KKTC Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sütlüce’deki Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Kadir Topbaş, Lefkoşa ile İstanbul arasında imzalanacak olan ‘Kardeş Şehir’ protokolü ile yavru vatan KKTC’ye ve Lefkoşa’ya daha da yakın olacaklarını söyledi.


Türkiye’nin ve İstanbul’un desteğinden her zaman büyük onur duyduklarını ifade eden Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu da İstanbul’da son 10 yılda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, Lefkoşa’nın imzalanacak protokolle İBB’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağını...