28 / 04 / 2024

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Kıbrıs'ın başkenti Mustafa Zeki Milali Sokak’ta bulunan yeşil alanın, birkaç hane tarafından işgal edilen yapılar Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yıkılıyor.



Kıbrıs Gazetesi'nden Serap Şahin'in haberine göre; yeşil alana müdahale ettiği tespit edilen alanda yıkım çalışması, kimi mahalle sakinlerini memnun ederken, kimilerinin de şikayetine yol açtı.

LTB Park-Bahçeler Şube Bölümü yetkilisi Emine Özçınar ise, söz konusu alanın belediyeye ait yeşil alan olduğu ifade edilerek, Lefkoşa’da çok fazla yeşil alan ihlâli olduğunu ve bunlara müdahale edileceğini ifade etti ve “bir yerlerden başlamak gerek” diye konuştu.

“Yıkım salı günü de devam edecek” 

Belediyenin yıkımı başlatması için göreve getirilen şirket çalışanı ise hane sahiplerine polis eşliğinde gerekli bilgileri aldıklarını ifade etti. Alana sonradan inşa edilen büyük duvarın da yıkılacağını, yalnız bölgedeki diğer sakinlerin yıkıma karşı çıkıp, kepçenin önünde durmaları üzerine tekrar soruşturma başladığının ve ara emri alındığının bilgisini veren şirket çalışanı, pazartesi ölçümlerin tamamlanıp salı günü de yıkımın sürdürüleceği ifade edildi.

“Yanlış planlamanın faturası bize çıktı” 

Göçmenköy sosyal konutlarında bulunan yeşil alanda başlatılan yıkımdan rahatsız olan bölge sakinlerinden Güner Türker, yıkımın kendilerini mağdur ettiğini belirtti. 

Kıbrıs Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Türker, “Bizde bulunan planda alan bize ait göründüğü için 33 senedir ektik biçtik. Belediyenin planında ise yeşil alan olarak görünüyor. Yanlış planlamanın faturası bize çıktı” diye konuştu.

“Mağdur edilmeyeceksiniz sözünü almıştık” 

Belediyenin daha önce kendileriyle toplantı yaptığını ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Türker, alanın kendilerine paylaştırılacağı sözünü aldıklarını, fakat yaşanan durumdan mağdur olduklarını ifade etti. 33 yıl önce bölgeye geldiklerinde alanın bomboş olduğunun altını çizen Türker, gelen komşuların duvarla bölgeyi kapattıklarını söyledi.


Geri Dön