29 / 07 / 2024

leyla atakan tramvay çalışmaları

leyla atakan tramvay çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve test sürüşü gerçekleştirilen tramvay hattında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Kocaeli Leyla Atakan’da tramvay çalışmaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve test sürüşü gerçekleştirilen tramvay hattında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir’in 2017 bütçesi 2,1 milyar TL!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aralık ayı toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun idaresinde gerçekleştirildi. Büyükşehir’in 2017 yılı tahmini bütçesi de 2 milyar 100 milyon TL olarak onaylandı.

Pekdemir İnşaat'tan Kocaeli'de işyeri inşa edecek!

Pekdemir İnşaat Leyla Atakan Caddesi üzerinde inşaata başladı. İlimizin başarılı mimarlarından Seyhan Serimer'in projesini çizdiği inşaat dört katlı işyeri olarak planlandı.

Kocaeli Büyükşehir'in 2016 bütçesinde aslan payı ulaşımın!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılının son toplantısını Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir ve 12 ilçe belediyesinin 2016 yılı bütçeleri kabul edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçeler ele alınacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Kasım ayı toplantısı,bugün saat 15.00’te yapılacak. Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşecek meclis toplantısında 110 gündem maddesi görüşülecek.

Kocaeli tramvay projesi meclisten geçti!

İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Cengiz Topel Havaalanı'na kadar metro yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin mülkiyetinde olan araç sayısının azalacağını, bunun yerine ise araç kiralanacağını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı, dün Leyla Atakan Merkezi'nde gerçekleştirildi

Kocaeli'de tramvay için ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli’nde hayata geçirilmesi planlanan tramvay hattı yapımında danışmanlık, kontrolörlük ve mühendislik hizmetleri verecek firmalar için ön yeterlik ihalesi yapıldı...

Eyüp'e metro, tramvay ve teleferik hattı müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. nı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Eyüp'e metro ve tramvay hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2 metro, 2 tramvay, 1 teleferik müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Büyükşehir’in Eyüp’e ciddi ulaşım yatırımları olacak. İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak” dedi.

Kocaeli Akçaray Tramvayı günlük 16 bin yolcu taşıyacak!

Tramvay için günlük 16 bin yolcu kapasitesi ile çalışmaya başladıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2040 yılında günde 39 bin yolcu kapasitesinde planlamanın yapıldığını kaydetti.

leyla atakan tramvay çalışmaları Haberi

leyla atakan tramvay çalışmaları


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve test sürüşü gerçekleştirilen tramvay hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Leyla Atakan Caddesi ile D-100 Kuzey yan yolunun kesiştiği kavşakta hat kazısı, dolgu ve ray montaj işlerine başlandı.


İKİ AŞAMADA YAPILACAK


Proje kapsamında çalışmalar iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşamada orta refüjün doğu ve batısında birer şeritten trafik akacak şekilde tramvay çalışmaları sürdürülecek. İkinci aşamada ise imalatI tamamlanan tramvay yolu üzerinden trafik aktarılarak, orta alanda kalan kısımda çalışmalar yapılacak.


GEÇİCİ KAVŞAKLAR OLUŞTURULDU


Şehrin merkezini besleyen ana arter konumundaki bölgede yapılan çalışma süresinde trafik geçici kavşaklardan sağlanacak. Bu kapsamda Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerinden Fevziye Camii’nin Halk Eğitim Merkezi ile balıkçılar çarşısı arasındaki kavşak ile Yeni Cuma Camii’nin doğusunda bulunan Eski Valilik binası arasında oluşturulan kavşak ile...