07 / 05 / 2024

limak inşaat yol projeleri

limak inşaat yol projeleri

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" Limak İnşaat tarafından inşa edildi. Tünel dün yapılan törenle hizmete açıldı.

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesi için yapılan ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Gökbulut Makina İnşaat Yol Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökbulut Makina İnşaat Yol Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatmanur Bulut tarafından kuruldu.

Limak İnşaat'tan Fenerbahçe hissedarı olduğu yönündeki iddialara yanıt! 

Limak İnşaat, "Fenerbahçe hissedarı olduğu" yönündeki iddiaları yazılı açıklama ile yalanladı. 

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü dijital dönüşüm içinde!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada temiz enerjiye yönelik finansmanın en yüksek altyapı önceliği olduğunu dile getirerek COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirtti.

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Limak İnşaat Rusya'daki projesinin ilk etabını Aralık 2021'de teslim edecek!

Limak İnşaat Rusya’nın başkenti Moskova'da 100 milyon dolarlık konut projesi üstlendi. Projenin daha önce üstlendikleri bölümü Aralık 2021'de, yeni bölüm ise 2023'te teslim edilecek. 

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü istihdam açısından önemli!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye Finans'ın Fast Company Türkiye iş birliğiyle düzenlediği "Üretime Dönüş - Holdinglerin Yeni Ajandası" isimli webinarda inşaat sektörünün önemine dair açıklamalarda bulundu.

limak inşaat yol projeleri Haberi

limak inşaat yol projeleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok vilayetinde  yapılan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" hizmete açıldı. Limak İnşaat tarafından inşa edilen Gali Zaho Tüneli'nin açılış törenine, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, IKBY İmar Bakanı Derbaz Kosret Resul, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile çok sayıda bölgesel yetkili katıldı. 

Başbakan Barzani açılış töreninde konuşma yaptı. Dünya'da yer alan habere göre; Barzani; Irak ve IKBY'yi birbirine bağlayan çift yönlü tünelin stratejik büyük bir hizmet projesi olduğunu belirterek şunları ifade etti: 

"Bu tünelin inşa edilmesiyle, halkımızın Türkiye ve Irak ile olan ticari ilişkilerinde önemli bir kalkınma yaşanacaktır. Kürdistan hükümeti, bu proje için 143 milyon dolarlık bütçe ayırdı ve uzunluğu 3 bin 600 metredir."

Limak Holding Yönetim...