27 / 04 / 2024

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesi için yapılan ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...



Antalya-Alanya Otoyolu projesi için  yapılan ihaleye Limak İnşaat, Makimsan - Caba İnşaat ve Çelikler Taahhüt - YSE Yapı olmak üzere üç firma katılmıştı. İhaleye katılan firmalardan Limak İnşaat 76.7 Milyar TL bedel ödeyerek ihaleyi kazandı.

BAKAN URALOĞLU PROJENİN DETAYLARINI AÇIKLADI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. Bakan Uraloğlu, “Proje, Serik Kavşağı’ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip edecek ve Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sona erecek.

Otoyolun toplam uzunluğu 122 kilometre. Projede 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük bulunuyor. 122 kilometrelik otoyol, turizm destinasyonlarındaki ulaşım kalitesini artıracak” dedi.

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

LİMAK İNŞAAT HAKKINDA!

Limak Holding 1976 yılında inşaat amacıyla kurulmuş bir şirketler grubudur. Günümüzde inşaat sektörüne ek olarak turizm, çimento, enerji, altyapı, havacılık, elektrik ve mekanik taahhüt, teknoloji ve yiyecek-içecek sektörlerinde de hizmet vermekte.

Aralık 2020 verilerine göre, dünyada en fazla kamu ihalesi alan ilk 10 şirket arasında yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2021 yılı bütçe görüşmelerindeki konuşmasında, Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding'i 'Beşli Çete' olarak adlandırdı ve haksız kazanç elde ettikleri iddiasında bulunduğu bu şirketlerin yatırımlarını iktidara geldiklerinde kamulaştıracaklarını açıkladı.

Holding bünyesinde yer alan Limak İnşaat Grubu, Engineering News Record Dergisi’nin 2012 yılı sıralamasına göre dünyanın en büyük 181. inşaat firmasıdır. Aynı derginin 2022 yılı sıralamasına göre ise dünyanın en büyük 67. inşaat firması olarak yer alıyor.

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

 


Geri Dön