06 / 05 / 2024

limanlarda özelleştirme 2020

limanlarda özelleştirme 2020

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Türkşeker A.Ş.'den 3 ilde 4 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Kırşehir ve Samsun'da bulunan taşınmazlara özelleştirilme kararı verildi. kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

limanlarda özelleştirme 2020 Haberi

limanlarda özelleştirme 2020

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca geçen yıl 3 HES ile bazı taşınmazların satış-devir işlemleri yapılırken yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde edildi. İdare tarafından bu yıl ise, Güllük, Taşucu, Fenerbahçe-Kalamış limanlarına yönelik özelleştirme süreçlerinin tamamlanması, Gökçeada Kuzu Limanı'nda ihale sürecine geçilmesi hedefleniyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, ÖİB, Faaliyet Raporu'nu yayınladı. ÖİB'in Faaliyet Raporu'ndan yapılan derlemeye göre, Türkiye'de çağdaş anlamda özelleştirme uygulamalarına 1986'da başlanırken, öncelikle yarım kalmış tesislerin, küçük ölçekli işletmelerin ve bazı büyük fabrikaların satışı ile çeşitli halka arz uygulamaları yapıldı. Daha sonraki dönemde devam edilen özelleştirme uygulamalarıyla petrol rafinerisi, çimento, petrokimya, tekstil, yem sanayisi, demir çelik, alkol ve tütün, elektrik dağıtım gibi sektörlerde özelleştirmeler yapıldı ve devlet bu alanlarda işletmecilikten çıktı.

İdare, gelecek dönemde de etkin bir piyasa mekanizması oluşturma amacı...