17 / 02 / 2025

limanlarda özelleştirme 2020

limanlarda özelleştirme 2020

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

ÖİB'den 7 ilde 16 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Nevşehir, Ankara, Düzce, Kastamonu, Aydın ve Hatay'da bulunan 16 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Türkşeker'in Erzurum özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Erzurum-Hınıs'taki taşınmazın satışına ilişkin ihaleyi iptal etti.

Dolardaki artış özelleştirme ihalelerini nasıl etkiledi?

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu.

Dikili'deki arsa Başbakanlık Özelleştirme ihalesi'nce iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir İli Dikili İlçesi'nde bulunan arsanın satışı için düzenlenecek olan ihale iptal edildi.

Özelleştirme İdaresi Halkalı'da ve Silivri'de arsa satacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Silivri Pirimehmetpaşa ve Küçükçekmece Halkalı'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na tahsisli üç arsayı özelleştirme programı kapsamına aldı. 10 ilde 16 gayrimenkule ilişkin satışa verilen onay bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maliye Hazinesi'nden 10 ilde 16 özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesine ait 16 taşınmazı özelleştiriyor. Söz konusu taşınmazların 31 Aralık 2018 tarihine kadar özelleştirilmesine karar verildi.

limanlarda özelleştirme 2020 Haberi

limanlarda özelleştirme 2020

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca geçen yıl 3 HES ile bazı taşınmazların satış-devir işlemleri yapılırken yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde edildi. İdare tarafından bu yıl ise, Güllük, Taşucu, Fenerbahçe-Kalamış limanlarına yönelik özelleştirme süreçlerinin tamamlanması, Gökçeada Kuzu Limanı'nda ihale sürecine geçilmesi hedefleniyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, ÖİB, Faaliyet Raporu'nu yayınladı. ÖİB'in Faaliyet Raporu'ndan yapılan derlemeye göre, Türkiye'de çağdaş anlamda özelleştirme uygulamalarına 1986'da başlanırken, öncelikle yarım kalmış tesislerin, küçük ölçekli işletmelerin ve bazı büyük fabrikaların satışı ile çeşitli halka arz uygulamaları yapıldı. Daha sonraki dönemde devam edilen özelleştirme uygulamalarıyla petrol rafinerisi, çimento, petrokimya, tekstil, yem sanayisi, demir çelik, alkol ve tütün, elektrik dağıtım gibi sektörlerde özelleştirmeler yapıldı ve devlet bu alanlarda işletmecilikten çıktı.

İdare, gelecek dönemde de etkin bir piyasa mekanizması oluşturma amacı...